·Camera fotogràfica rèflex

Cos o xassís: Caixa estanca a la llum sobre la qual s’articula la part òptica i la part mecanica, i a l’interior de la qual es col.loca la pel.lícula.

Accessoris i altres

Fotòmetre: instrument que mesura la intensitat de llum que arriba a la càmera, i permet escollir l’exposició adecuada.

Flaix: Font de llum molt intensa i de curta durada. Té unes característiques cromàtiques similars a les de la llum solar, de manera que necesita el mateix tipus de pel.lícula.

Pel.lícula: Material fotogràfic, presentat habitualment en forma de cinta, constituït per un suport flexible recobert d’una emulsió fotosensible, sobre la qual s’impressiona la imatge.

Elements optics

Visor: Sitema òptic que permet encuadra la imatge que volem fotografiar en una càmera i, eventualment, comprovar si està enfocada. Hi ha visors de diferents tipus, bàsicament: el visor independent, simple finestre situada al costat de l’objectiu, i visor rèflex, molt més complex, i que recull directament la imatge que proporciona l’objectiu.

Objectiu: Conjunt de lents que dirigiesen els raigs de llum procedents de l’objecte fotografiat cap a la pel.lícula. Forma una imatge girada 8de dreta a Ezquerra), invertida i habitualment més petita que la real.

Elements mecànics

Diafragma: Dispositiu mecànic que permet controlar el diàmetre del feix de llum que entra dins de la càmera, o sigui, el flux de llum (intensitat) que travessa l’objectiu.

Disparador-obturador: Mecanisme que, accionat mitjançant un botó, provoca el desplaçament de la cortineta que tapa la pel.lícula, de manera que permet que la llum hi arribi i la impresión.

Palanca d’avançament: Mecanismo que fa avançar la pel.lícula d’un rodet i la situa en la posició següent cada vegada que es fa una fotografia. Pot consistir en una palanca manual o bé en un procediment automàtic amb motor. Sempre indica el número de fotografia en què ens trobem.

Èmbol de rebobinatge: Mecanisme que serveix per introduir la pel.lícula dins del xassí del rodet un cop s’han disparat totes les fotografies.

Selector de sensibilitats: Anell que permet ajustar el fotòmetre de la càmera dotogràfica a la sensibilitat de la pel.lícula. La sensibilitat determinarà la quantitat de llum que necessita la pel.lícula per quedar ben impresionada; com més sensible és, menys llum necesita.

Anell de velocitats: Mecanisme que permet seleccionar el temps que l’obertura restarà obert, és a dir, el temps durant la llum impressionarà la pel.lícula.

Sistema d’enfocament: Helicoide que permet desplaçar la situació de les lents de l’objectiu fins que la imatge formada sobre la pel.lícula queda totalment nítida (enfocada).

Punts de vista

Pla frontal: quant s'està situat just davant i a la mateixa alçada de l'element fotografiat.

Pla tres quarts: quan s'agafa a l'element una mica de costat.

Perfil: quan se l'agafa pel lateral.

Picat: quan el punt de vista de la camera és superior al de l'element fotografiat.

Contrapicat: quan el punt de vista és inferior al de l'element fotografiat

Vista d'ocell: quan el punt de vista és quasi o completament zenital

Distàncies

Pla detall: fotografiar un detall de tot un conjunt

Primer pla: fotografiar algo concret però surt tot com per exemple una cara

Pla mig: de cintura cap a munt.

Pla tres quarts o americà: de genolls cap a munt

Pla sencer: tota la figura sencera

Pla conjunt: la figura amb algun objecte al voltant

Pla general: surt la figura amb tot el paisatge

Gran pla general i panoramica: tot lo que pugui agafar la càmera.

Fora de camp

fora de camp: Tot allò que formaria part de la fotografia si hagués estat fotografiat.