HYDROS Paraules d'aigua

Publicat el Dissabte, 27 Mai 2017

 

Des del projecte Hydros us animem a venir a escoltar i gaudir de les lectures més apassionants al Museu de la Tela els dies 9 i 10 de juny. Allà podreu enriquir-vos de literatura i també podreu fer un cop d’ull als treballs de recerca Hydros d'una part de l'alumnat de 1r de Batxillerat.

Us assegurem que valdrà molt la pena!


Us hi esperem.

 

Llegeix més...

2BAT ESCÈNIC "REMUC" a Manlleu

Publicat el Dimecres, 24 Mai 2017

L'alumnat de 2n Batxillerat Escènic representa l'obra "REMUC" a Manlleu, dins la programació de Manlleu, Actua. Teatre infantil i juvenil a escena.

dissabte 27 de maig

11.30 h: REMUC, cia TalVolta de Granollers

adaptació de l’obra Búfals de Pau Miró (+ 12 anys)

Lloc: Espai Rusiñol. Carrer Rusiñol, 56

Manlleu

programa de la jornada

Llegeix més...

4ESO Miquel Pujadó canta per als alumnes

Publicat el Dimecres, 24 Mai 2017

Dimarts 16 de maig.- Els alumnes de 4t ESO van poder escoltar en viu i en directe el cantautor Miquel Pujadó, creador del llibre Poemes de capçalera, on recull poemes de 92 poetes catalans ja desapareguts però igualment vigents. Hi trobem trobadors com Guillem de Cabestany i Cerverí de Girona, passant per noms més coneguts com Ausiàs March, Josep Carner, Carles Riba, Joan Salvat-Papasseit, Vicent A. Estellés, Miquel Marí i Pol..., fins a autors no tan coneguts com a poetes (Mercè Rodoreda, Àngel Guimerà, Montserrat Roig).

Miquel Pujadó ha unit en aquest llibre les seves dues passions, la literatura i la música, ja que, a banda del text, s'hi inclou un CD amb 20 poemes musicats o recitats. El llibre, que els alumnes han treballat a classe, ha servit per veure la poesia des d'una altra perspectiva i per conèixer alguns dels poetes catalans més rellevants de la nostra literatura.

Llegeix més...

Exposició i Congrés Projecte HYDROS: del 7 a l'11 de juny

Publicat el Divendres, 19 Mai 2017

 

HYDROS, sent l'aigua
inauguració 7 juny, 18:00 h.
Museu Ciències Naturals "La Tela".- Granollers
organitza Institut Celestí Bellera / Lycée Arsonval
 
HYDROS és un projecte artístic-científic de col·laboració entre els instituts Celestí Bellera (Granollers - Barcelona) i el Lycée d'Arsonval (Saint Maur des Fossés – París). Amb 65 alumnes batxillerat, francesos i catalans, treballant el tema transversal de l'aigua de forma col·laborativa, en un entorn multilingüe (francès, anglès i castellà), fent recerca sobre ecosistemes marins, aigua i sentits, transvasaments d'aigües fluvials, aigua i contaminació, aigua i reproducció...
 
Deu dies pel febrer, a París, d'intercanvi-convivència entre els alumnes per dissenyar i distribuir les tasques que caldria dur a terme; al llarg del curs, treball conjunt a través de plataformes e-twinning i Skype, amb Padlet i Drive com a eines col·laboratives, permeten de presentar-vos l'Exposició final els dies 7, 8, 9, 10 i 11 de juny al Museu de Ciències Naturals "La Tela" a Granollers, on cada grup d'alumnes exposarà el seu projecte HYDROS: pòster científic, maqueta, producció audiovisual, fotografia, etc... amb exposicions orals, debats i reflexions d'un europrojecte on Ciència i Llengua i Art es donen de la mà.
 
Dimecres 7 de juny, a les 18h tindrà lloc l’acte inaugural. En aquest acte podreu gaudir, entre altres coses, de la presentació del treball de recerca “La contaminació acústica”, que consta d’un espectacle en relació a la comunicació dels animals marins. La resta de dies, els diversos grups d’Hydros presentaran els seus treballs. A més a més, el dissabte dia 10 hi haurà el lliurament de premis del concurs fotogràfic.

Esteu tots convidats a venir, gaudir i aprendre més sobre l’aigua. US HI ANIMEM!
 
 
Autora del cartell oficial: Alba Campo, alumna de 1r Batxillerat Escènic.
 
 

Cloenda del LECXIT Granollers

Publicat el Divendres, 19 Mai 2017

 

Dijous 18 de maig.-  L'acte de cloenda del programa LECXIT s'ha fet a la sala d'actes de la BRU i hi han participat tots els membres actius del programa - Escola Joan Solans, Biblioteca Roca Umbert i Institut Celestí Bellera - i convidats de les àrees d'educació i cultura de la ciutat.

Els nostres alumnes mentors, voluntaris de 1r de Batxillerat, han rebut el reconeixement de la seva feina feta del qual n'estem molt orgullosos.

Llegeix més...

1BAT Bosc vertical

Publicat el Dimecres, 17 Mai 2017

 

Dilluns 8 de maig.- L'alumnat de 1r de Batxillerat van fer una sortida interdisciplinària del Departament de Ciències i el Departament d'Educació Física. Van anar al Bosc Vertical de Mataró...un dels parcs més grans i alts de Catalunya-

El Bosc Vertical és un concepte pioner de parc d’aventura als arbres. Els alumnes van poder gaudir de la sensació de moure's entre les copes dels arbres amb 3-4 circuits diferents...

Llegeix més...

1ESO al Museu de les Matemàtiques

Publicat el Dilluns, 15 Mai 2017

 

Dijous 11 de maig.-  L'alumnat de 1r ESO va visitar el MMACA (Museu de les Matemàtiques de Catalunya), a Cornellà de Llobregat. Les activitats van ser: construir les cúpules de Leonardo i experimentar amb les activitats proposades a l'exposició permanent "Experiències Matemàtiques".

Informació: aquest museu és obert al públic, en general, els dimecres de 17h a 20h i els diumenges de  10h a 14h.

Llegeix més...

4ESO La maternitat d'Elna al teatre Lliure

Publicat el Dilluns, 15 Mai 2017

Dimarts 2 de maig.- Els alumnes de 4t ESO van assistir a l'obra de teatre La maternitat d'Elna, com a tancament del treball que han fet en relació al llibre del mateix nom escrit per Assumpa Montellà des de les àrees de socials i llengua catalana.

L'obra, representada al teatre Lliure i interpretada per Rosa Galindo, va afegir la música de la mà del pianista Franco Piccinno (Frederic Monpou, Charles Trenet, Edith Piaf, Francis Poulenc...) als escenaris de les protagonistes de la maternitat, que ja van poder conèixer els mateixos alumnes a la sortida que es va fer a França (Argelers, Elna, Colliure) el dia 31 de maig.

Llegeix més...

2ESO i 4ESO al Mercat de Tecnologia de Granollers

Publicat el Diumenge, 14 Mai 2017

Alumnes de 2ESO i els de 4ESO (Optativa de Robòtica/Mecatrònica) han participat a la tercera edició del Mercat de Tecnologia de Granollers, exposant els seus projectes.

  • Ulleres 3D (2ESO)
  • Quinto electrònic (4ESO Robòtica)
  • Bàsquet electrònic (4ESO Robòtica)
  • Vehicle detector d'obstacles (4ESO Robòtica)
  • Casc il·luminat per LEDs (4ESO Robòtica)


L'optativa de Robòtica de 4ESO s'emmarca dins del programa Impulsem la Robòtica del Departament d'Ensenyament, en què hi participa el nostre centre.

 

Més fotos a https://goo.gl/photos/zWtXjnVwjaoHy41L6

I el Mercat de Tecnologia de Granollers a VOTV...

http://votv.xiptv.cat/infovalles/capitol/27-abril-2017 (de 09:55 a 12:15)

Llegeix més...

Cloenda del I Cicle Xerrades d'Economia Social

Publicat el Dilluns, 08 Mai 2017

 

Tanca aquest I Cicle de Xerrades d'Economia Social adreçades a l'alumnat i professorat del centre, el 10 de maig, Fidela Frutos, fundadora de l'agrupació d’Arquitectes per a la Sostenibilitat (AUS).

 

Llegeix més...


Institut CELESTÍ BELLERA, comunitat d'innovació i aprenentatge
Codi de centre: 08045628
Telèfon: 93 879 49 14 - Fax: 93 879 26 88
Carrer d'Esteve Terrades, s/n
08402 GRANOLLERS (Vallès Oriental)


Institut CELESTÍ BELLERA,
comunitat d'innovació i aprenentatge

Codi de centre: 08045628
Tel: 93 879 49 14 - Fax: 93 879 26 88
Carrer d'Esteve Terrades, s/n
08402 GRANOLLERS (Vallès Oriental)