Portes Obertes 2017-2018

Publicat el Dilluns, 27 Febrer 2017

PORTES OBERTES ESO

dimarts 28 febrer, de 18:00 a 20:00 h.

diumenge 5 març, de 10:00 a 12:00 h.

 

PORTES OBERTES BATXILLERAT

dijous 4 maig, de 18:00 a 20:00 h.

dissabte 6 maig, de 10:00 a 12:00 h.

Llegeix més...

1ESO Problemes a l'esprint

Publicat el Dilluns, 27 Febrer 2017

Dimecres 22 de febrer.- Alumnes de 1r ESO hem participat en l'activitat de Matemàtiques PROBLEMES A L'ESPRINT 2016-2017.

L'activitat consta de resoldre, entre tots, en forma de treball cooperatiu, uns problemes que es plantegen a través d'internet. Aquest any la participació ha estat de 144 equips de 103 centres entre les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya, en total 3023 alumnes.

Ha estat un matí en el que hem gaudit, pensat i discutit resolent els problemes al llarg de gairebé dues hores. L'any que ve volem repetir.


Equip participant als Problemes a l'esprint 2017

Llegeix més...

1ESO English activity

Publicat el Dilluns, 27 Febrer 2017

Friday 3rd February.- Stuart, a very funny Englishman, came to the library to perform a representation about books in English to encourage us to read more.

He did it in a very fun way and was not the typical lecture, where the speaker just talks and and the students listen a lot and just get bored on the chair;  that was rather ...comedy!!!

Some children of 1ESO, all the students of group MOLL and 16 of  groups 3 and 2 attended the event. That hour was fabulous and full of laughter. Some of us could take part in the show with Stuart, and everybody participated in the quizz contest in teams,  practiced the applause, etc ...

When the time was over we all wanted more show because that hour was very cool!!!


Asha i Càmelia (1r ESO V, MOLL)

Llegeix més...

4ESO Maquetes d'un habitatge

Publicat el Dijous, 23 Febrer 2017

Abans de construir un habitatge els alumnes de 4t ESO han tingut molts aspectes en compte com la distribució de les cambres. Per tant,  en la fase de disseny han après a relacionar els coneixements adquirits a l'hora de fer una maqueta.

Llegeix més...

3ESO Visita "ens endinsem a les clavegueres"

Publicat el Dijous, 23 Febrer 2017

 

Dijous 23 de febrer.- Els alumnes de 3r ESO grup O hem anat a la visita "Ens endinsem a les clavegueres". En aquesta visita enllacem el tema del cicle de l'aigua, l'aigua com a recurs necessari i l'aigua en una gran ciutat.
Hem caminat per la claveguera del passeig de Sant Joan i hem vist dos grans col·lectors de grans carrers com la Diagonal i el d'Aragó.
També hem vist la Torre de l'Aigua que hi ha al carrer Roger de Llúria i hem vist el que es coneix com la platja de l'Eixample.
Hem tingut una estoneta lliure per passejar!

Llegeix més...

4ESO Xerrada: Margarida Aritzeta, "la vida dels altres"

Publicat el Dimecres, 22 Febrer 2017

 

Dijous 16 de febrer.- Els alumnes de 4t d'ESO van poder conversar amb Margarida Aritzeta. autora del llibre que han llegit, La nit de la papallona.

Margarida Aritzeta combina la docència de literatura a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona amb l'escriptura. Té novel·les adreçades al públic infantil i juvenil i també al públic adult. Destaca com a autora de novel·la negra i de ciència ficció. Alguns dels títols adreçats al públic infantil i juvenil són: Grafèmia (1982), L'aiguamoll dels cocodrils (2000), Aigües de tardor (2006) o El Gorg Negre (2012).

Els alumnes de 4t van descobrir com l'escriptora crea les seves històries a partir de molts bocins de realitat que després li serveixen per inventar el que ella anomena "el monstre". Aritzeta explica, doncs, "la vida dels altres". Per a l'autora, "escriure és un estil de vida" i a través de la literatura pretén que els lectors pensin, es rebel·lin, es remoguin.

Agraïm a la Margarida Aritzeta haver compartit la seva experiència amb nosaltres. Sempre és bo que els alumnes puguin interactuar amb aquells que els fan veure i pensar sobre "la vida dels altres".

Llegeix més...

BATX Científic-Tecnològic: Un vector de 25 M$

Publicat el Dimecres, 22 Febrer 2017

Dimecres 22 de febrer.- Avui, al CosmoCaixa, l'alumnat del Batxillerat Científic-Tecnològic ha assistit a una conferència on s'ha explicat l'origen de Google. Fa poc més de 18 anys, un matemàtic i un informàtic van tenir una idea molt senzilla per classificar la informació d'internet. El seu "invent", un vector anomenat PageRank, va agradar tant que van aconseguir 25 milions de dòlars de finançament per posar-lo a la "xarxa". Naixia Google, actualment una de les empreses més valorades del món. (Google, com empresa, es diu Alphabet).

Vídeo oficial de la conferència al CosmoCaixa
https://www.educaixa.com/ca/-/pagerank-el-algoritmo-de-google

PDF explicatiu de la Universitat Politècnica de València
Clica aquí!

 

 

Concurs Fotografia Matemàtica 2017

Publicat el Dilluns, 20 Febrer 2017

 

BASES CONCURS

Convocatòria del 18è Concurs de Fotografia Matemàtica
de l'ABEAM

Us animem a participar-hi!

Llegeix més...

2BAT CIENTÍFIC + HYDROS al Figaró

Publicat el Dilluns, 20 Febrer 2017

 

Divendres 10 de febrer.- Els alumnes de 2n de batxillerat científic, juntament amb alumnes del projecte hydros (TdR), i per la col·laboració en la defensa de la conca del Besós (projecte Rius), han fet una sortida de camp a la riera de Vallcàrquena, al Figaró, per avaluar l'estat ecològic i els índex biòtics: IHF (índex de l'hàbitat fluvial), FBILL ( qualitat de l'aigua mitjançant l'obsevació dels macroinvertebrats i QBR ( qualitat del bosc de ribera).

Llegeix més...

4ESO Robòtica al CosmoCaixa

Publicat el Dissabte, 18 Febrer 2017

Divendres 17 de febrer.- Els alumnes de 4t ESO de l'optativa de Robòtica/Mecatrònica han participat a la tercera edició de la Fira de projectes “Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula”, exposant els seu projecte basat en microordinadors Arduino.

El projecte, anomenat Quinto electrònic, està inspirat en el joc tradicional anomenat Quinto o Quina. El projecte ha estat realitzat per tot el grup-classe i els visitants de la fira a CosmoCaixa han pogut jugar amb ell.

L'optativa de Robòtica s'emmarca dins del programa Impulsem la Robòtica del Departament d'Ensenyament, en què hi participa el nostre centre.

Cartell oficial del Quinto electrònic
www.bellera.cat/josep/robotica/poster_IRTCA_16_17_celesti_bellera.pdf

Vídeo oficial del Quinto electrònic
www.youtube.com/watch?v=cDqfT_qhmlQ

Llegeix més...


Institut CELESTÍ BELLERA, comunitat d'innovació i aprenentatge
Codi de centre: 08045628
Telèfon: 93 879 49 14 - Fax: 93 879 26 88
Carrer d'Esteve Terrades, s/n
08402 GRANOLLERS (Vallès Oriental)


Institut CELESTÍ BELLERA,
comunitat d'innovació i aprenentatge

Codi de centre: 08045628
Tel: 93 879 49 14 - Fax: 93 879 26 88
Carrer d'Esteve Terrades, s/n
08402 GRANOLLERS (Vallès Oriental)