dilluns 27 febrer Festiu

Publicat el Divendres, 24 Febrer 2017

lliure disposició centres educatius Granollers.

Bon Carnestoltes!

Portes Obertes 2017-2018

Publicat el Divendres, 24 Febrer 2017

PORTES OBERTES ESO

dimarts 28 febrer, de 18:00 a 20:00 h.

diumenge 5 març, de 10:00 a 12:00 h.

 

PORTES OBERTES BATXILLERAT

dijous 4 maig, de 18:00 a 20:00 h.

dissabte 6 maig, de 10:00 a 12:00 h.

Llegeix més...

4ESO Maquetes d'un habitatge

Publicat el Dijous, 23 Febrer 2017

Abans de construir un habitatge els alumnes de 4t ESO han tingut molts aspectes en compte com la distribució de les cambres. Per tant,  en la fase de disseny han après a relacionar els coneixements adquirits a l'hora de fer una maqueta.

Llegeix més...

3ESO Visita "ens endinsem a les clavegueres"

Publicat el Dijous, 23 Febrer 2017

 

Dijous 23 de febrer.- Els alumnes de 3r ESO grup O hem anat a la visita "Ens endinsem a les clavegueres". En aquesta visita enllacem el tema del cicle de l'aigua, l'aigua com a recurs necessari i l'aigua en una gran ciutat.
Hem caminat per la claveguera del passeig de Sant Joan i hem vist dos grans col·lectors de grans carrers com la Diagonal i el d'Aragó.
També hem vist la Torre de l'Aigua que hi ha al carrer Roger de Llúria i hem vist el que es coneix com la platja de l'Eixample.
Hem tingut una estoneta lliure per passejar!

Llegeix més...

4ESO Xerrada: Margarida Aritzeta, "la vida dels altres"

Publicat el Dimecres, 22 Febrer 2017

 

Dijous 16 de febrer.- Els alumnes de 4t d'ESO van poder conversar amb Margarida Aritzeta. autora del llibre que han llegit, La nit de la papallona.

Margarida Aritzeta combina la docència de literatura a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona amb l'escriptura. Té novel·les adreçades al públic infantil i juvenil i també al públic adult. Destaca com a autora de novel·la negra i de ciència ficció. Alguns dels títols adreçats al públic infantil i juvenil són: Grafèmia (1982), L'aiguamoll dels cocodrils (2000), Aigües de tardor (2006) o El Gorg Negre (2012).

Els alumnes de 4t van descobrir com l'escriptora crea les seves històries a partir de molts bocins de realitat que després li serveixen per inventar el que ella anomena "el monstre". Aritzeta explica, doncs, "la vida dels altres". Per a l'autora, "escriure és un estil de vida" i a través de la literatura pretén que els lectors pensin, es rebel·lin, es remoguin.

Agraïm a la Margarida Aritzeta haver compartit la seva experiència amb nosaltres. Sempre és bo que els alumnes puguin interactuar amb aquells que els fan veure i pensar sobre "la vida dels altres".

Llegeix més...

BATX Científic-Tecnològic: Un vector de 25 M$

Publicat el Dimecres, 22 Febrer 2017

Dimecres 22 de febrer.- Avui, al CosmoCaixa, l'alumnat del Batxillerat Científic-Tecnològic ha assistit a una conferència on s'ha explicat l'origen de Google. Fa poc més de 18 anys, un matemàtic i un informàtic van tenir una idea molt senzilla per classificar la informació d'internet. El seu "invent", un vector anomenat PageRank, va agradar tant que van aconseguir 25 milions de dòlars de finançament per posar-lo a la "xarxa". Naixia Google, actualment una de les empreses més valorades del món. (Google, com empresa, es diu Alphabet).

Vídeo oficial de la conferència al CosmoCaixa
https://www.educaixa.com/ca/-/pagerank-el-algoritmo-de-google

PDF explicatiu de la Universitat Politècnica de València
Clica aquí!

 

 

Concurs Fotografia Matemàtica 2017

Publicat el Dilluns, 20 Febrer 2017

 

BASES CONCURS

Convocatòria del 18è Concurs de Fotografia Matemàtica
de l'ABEAM

Us animem a participar-hi!

Llegeix més...

2BAT CIENTÍFIC + HYDROS al Figaró

Publicat el Dilluns, 20 Febrer 2017

 

Divendres 10 de febrer.- Els alumnes de 2n de batxillerat científic, juntament amb alumnes del projecte hydros (TdR), i per la col·laboració en la defensa de la conca del Besós (projecte Rius), han fet una sortida de camp a la riera de Vallcàrquena, al Figaró, per avaluar l'estat ecològic i els índex biòtics: IHF (índex de l'hàbitat fluvial), FBILL ( qualitat de l'aigua mitjançant l'obsevació dels macroinvertebrats i QBR ( qualitat del bosc de ribera).

Llegeix més...

4ESO Robòtica al CosmoCaixa

Publicat el Dissabte, 18 Febrer 2017

Divendres 17 de febrer.- Els alumnes de 4t ESO de l'optativa de Robòtica/Mecatrònica han participat a la tercera edició de la Fira de projectes “Impulsem la robòtica. Tecnologies creatives a l’aula”, exposant els seu projecte basat en microordinadors Arduino.

El projecte, anomenat Quinto electrònic, està inspirat en el joc tradicional anomenat Quinto o Quina. El projecte ha estat realitzat per tot el grup-classe i els visitants de la fira a CosmoCaixa han pogut jugar amb ell.

L'optativa de Robòtica s'emmarca dins del programa Impulsem la Robòtica del Departament d'Ensenyament, en què hi participa el nostre centre.

Cartell oficial del Quinto electrònic
www.bellera.cat/josep/robotica/poster_IRTCA_16_17_celesti_bellera.pdf

Vídeo oficial del Quinto electrònic
www.youtube.com/watch?v=cDqfT_qhmlQ

Llegeix més...

BATX HS Xerrada sobre la pobresa energètica

Publicat el Dissabte, 18 Febrer 2017

 

Divendres 17 de febrer.- Hem rebut la visita d'una activista de l'Aliança contra la Pobresa Energètica, la Lucia. Ha estat una xerrada que ha tractat el tema de la pobresa energètica des del punt de vista d'afectada i de lluitadora en l'Aliança, pràcticament des de la seva fundació.

Ens ha explicat el significat de les lluites dels col·lectius com la PAH, els iaioflautes o els moviments a favor de la ILP aprovada l'any 2015 pel Parlament de Catalunya, hereves totes elles del moviment del 15M del 2011.

La xerrada ha estat molt enriquidora i hem après que una de les formes de pagar menys a les elèctriques és passar de la tarifació lliure al regulat, que té un valor màxim que estipula l'Administració. Amb això podem estalviar en la factura!

Gràcies Lucia!

Llegeix més...


Institut CELESTÍ BELLERA, comunitat d'innovació i aprenentatge
Codi de centre: 08045628
Telèfon: 93 879 49 14 - Fax: 93 879 26 88
Carrer d'Esteve Terrades, s/n
08402 GRANOLLERS (Vallès Oriental)


Institut CELESTÍ BELLERA,
comunitat d'innovació i aprenentatge

Codi de centre: 08045628
Tel: 93 879 49 14 - Fax: 93 879 26 88
Carrer d'Esteve Terrades, s/n
08402 GRANOLLERS (Vallès Oriental)