Estem fent millores a la web.
Disculpeu les molèsties!


El proper dissabte 24 de març, celebrarem el 9è Torneig de Setmana Santa de l'Associació Esportiva Escolar Celestí Bellera (AEECB).

Volem convidar a tots els alumnes a gaudir i participar de la jornada esportiva que tenim preparada:

  • TORNEIG DE FUTBOL SALA
  • EXHIBICIONS DE BALL
  • TORNEIG DE BÀDMINTON
  • CONCURS DE TRIPLES (bàsquet)

Aquestes són totes les activitats que podreu trobar aquest dissabte. A més a més, ens podrem quedar a DINAR! Gràcies a la col·laboració de l'Associació de Veïns del barri, tindrem botifarrada! Tothom qui vulgui podrà dinar per només 2€!!!

Les inscripcions pel torneig de bàdminton i pel concurs de triples estan obertes!!!

Només heu de contestar el correu que heu rebut, amb el vostre NOM i COGNOMS, el vostre CURS i la modalitat a la qual voleu participar.
Exemple: IRENE MARTÍNEZ, 2n ESO, BÀDMINTON.

La jornada començarà a les 9h i te previst acabar a les 14h. Aquesta tarda penjarem els horaris complets al Blog, i a la nostra pàgina INSTAGRAM (aeecelestibellera).


US ESPEREM A TOTS I A TOTES!

 

Dimarts 20 de març.- Els alumnes de 3r ESO que fan el Servei Comunitari ESTUDIEM I CUIDEM EL NOSTRE RIU, van fer la primera inspecció al tram del riu Congost que tenim assignat.

Aquest projecte consisteix en un estudi mediambiental, cura i conservació d’un tram del riu Congost. Fa un parell de setmanes també van assistir a la presentació del Servei Comunitari a la Biblioteca de l’institut. Aquesta presentació la va fer el professor del centre Gregori Moreno. Recordem que des del Departament d’Educació i els instituts volem fer ressò de la necessitat de promoure entre l’alumnat el compromís cívic.

Aquest Servei Comunitari permet a l’alumnat analitzar el seu entorn i comprometre’s en la seva millora: hauran d’agafar mostres del riu i analitzar-les. El seguiment inclou un control dels paràmetres físics i químics del riu (cabal, velocitat de l'aigua, amplada del tram, fondària, tipus de llera, pH, nitrats, ...) i dels biològics (animals que s'hi troben, plantes, estat del bosc de ribera), així com detectar possibles alteracions que es donin en algun dels paràmetres (abocaments, contaminació de l'aigua, sequera, etc.).

La propera sortida la faran entre el 15 abril i el 15 de maig, durant la campanya de primavera.

Podeu consultar el projecte RIUS a la següent web: http://www.projecterius.cat/inspeccio/

Com va sent tradició cada any, l'Associació Esportiva de l'Institut (AEECB) ha recollit diners per La Marató. La recollida va començar amb la Xocolatada Esportiva Solidària que vam fer el dissabte 16 de desembre i ha acabat fa pocs dies. En total hem aconseguit recollir 130€ que ja s'han ingressat al compte de La Marató. Moltes gràcies a tots i totes les que hi heu col·laborat.

L'any vinent, més!

Dimarts 20 de març

 

Arribem a la recta final d'aquesta aventura. Avui ens hem llevat amb un dia fred i amb neu. Tot i així, som imparables! Res ens ha impedit de fer la visita a les Grottes de Bétharram.  La visita d'una hora i mitja ens ha mantingut una estoneta amb bona temperatura corporal. Hem gaudit d'una passejada sota estalactites i estalagmites a 500 metres sota terra, en navegat per un riu subterrani i finalment un trenet ens ha tornat a la superfície. Després com que nevava  hem tornat cap a Pau a dinar i hem fet les últimes compres. A les cinc hem tornat a l'institut i l'Abel ha bufat les espelmes en el seu aniversari.

Ara tots a casa a gaudir de l'última tarda a Pau amb les famílies i a preparar maletes. Avui ja es notava la pena d'haver de tornar demà, alguns desitgen que nevi per no poder arrencar...

 

Alicia, Gemma et Lara

 

cartell informatiu

Som uns alumnes de 4t d’ESO i estem preparant un projecte internacional sobre els quatre elements de la natura juntament amb l’institut Manuel Cargaleiro de Portugal. A final de curs, al Museu de la Tela presentarem conjuntament amb els companys portuguesos el treball que hem fet durant el curs.

Si voleu seguir el projecte de prop, seguiu-nos a les nostres xarxes socials:

elements4life2018

elements4life18

ELEMENTS4life

Properament hi haurà més notícies,

 

Laia González, Daniel Ortega i Mireia Jiménez

4t ESO

 

Dissabte 17 de març

 

Última nit a Suècia! I un dia molt especial! A les 10h del matí hem quedat tots al Castell d’Örebro per anar a visitar la ciutat vella Wadköping. Fins arribar, hem seguit un camí ple d’encant, bordejant el riu Svartan. La part antiga de la ciutat està situada als bancs de sorra del riu. S’hi poden observar moltes cases de fusta dels segles XVII i XIX, junt amb museus i exposicions. Una de les exposicions que més ha agradat als alumnes ha estat l’anomenada Wadköpingsrumemt (en català Pares suecs), de Johan Bävman. Es tracta d’una col·lecció de fotografies que ha tingut molt èxit en molts països i que exposen la vida quotidiana dels permisos parentals a Suècia. Als alumnes també els ha sobtat que Suècia, en aquest moment, compta amb un dels sistemes d'assegurances parentals més generosos i iguals del món que permet que els dos pares es quedin a casa i creïn relacions estretes amb els seus fills.

Als alumnes també els ha agradat molt la representació d’una escola sueca típica de la segona dècada del segle XX. Els nois i noies han aprofitat també per comprar regalets a les famílies o convidar els seus corresponents.

A continuació els hem deixat una estona lliure i ens hem trobat de nou a les 14h al restaurant Svampem – the Muschroom-. Situat a la part de dalt del Watertower -torre de l’aigua-, ofereix un buffet lliure molt bo i es pot gaudir d’una vista panoràmica espectacular de tota la ciutat d’Örebro.

A les 15h han acabat de dinar i han marxat amb les seves parelles d’intercanvi. A les 17h els esperàvem de nou al llac per fer una barbacoa. Només arribar tothom s’ha animat a patinar sobre el llac gelat, una activitat molt comú a tota Suècia. Els professors suecs venien equipats amb els patins i cascs que l’institut ens ha deixat. També han portat per fer barbacoa, aigua, begudes ensucrades típiques de Suècia, cafès i pastes. Hem quedat ben plens. Tot estava deliciós i els nois han menjat amb gana!

Demà ens queda la part més difícil per tots: l’acomiadament!

Ha estat una experiència molt enriquidora que ha fet possible entendre altres costums i obrir les nostres ments a nous aprenentatges i hàbits.

 

Deborah i Ana María.

 

 

 
Divendres 15 de març.- Els alumnes de l'optativa d'Economia domèstica de 3r ESO d'aquest trimestre han assistit als tallers sobre consum responsable, productes i finances personals que ofereix l'Agència Catalana de Consum, a Barcelona. Una sortida pràctica, amena i variada i molt i molt participativa. Tots contentíssims.
 
Moltes gràcies @consumcat. Ens ha encantat a tots !
 

Dijous 15 de març.- Poc més d'un centenar d'alumnes del Bellera, de 1r ESO a 1r Batxillerat, han partiicipat en les proves Cangur de Matemàtiques: es tracta de resoldre 30 preguntes de dificultat creixent, amb opcions de resposta, sense calculadora i en cinc quarts d'hora.