Portes Obertes ESO i Batxillerat 2019-2020 més informació

Telèfons: 93 879 49 14 | 670 31 96 64

El canal de Twitter dels nostres projectes internacionals: @BelleraProjecte

 


Tocant a vacances de Nadal, l'alumnat de 3r i 4t ESO vam rebre la visita dels poetes Jordi Mas, Dolors Coll Magrí i Roger Vilà Padró i de Matilde Martínez, l’editora de Godall Edicions, de la qual forma part la Cadup, la col·lecció de poesia que vam estar treballant al llarg del primer trimestre.

Com a forma de benvinguda vam preparar un petit recital poètic, on diferents alumnes es van oferir voluntaris per recitar alguns dels seus poemes. Després d’aquesta rebuda, els convidats ens van explicar la seva obra, introduint-nos en el món dels haikus japonesos, de la poesia i del món editorial. A més a més, vam fer diverses rondes de preguntes on ens responien sobre els nostres dubtes, curiositats i opinions personals.

Va ser una xerrada interessant que ens va permetre conèixer un àmbit nou per a molts alumnes, raonar sobre el material treballat i descobrir-ne el procediment que porta. El fet de poder parlar amb els propis autors, també ens va fer entendre millor els poemes, el perquè d’aquests i el que volien transmetre.

En aquell mateix mes, se’ns va proposar a aquells alumnes més interessats l’oportunitat de conèixer un altre dels autors treballats. Aquesta trobada la vam portar a terme via webcam en el laboratori de l’institut. La reunió va ser un èxit. Vam poder parlar amb Josep Maria Capilla, escriptor d’Un riu als ulls del corb: un poema inspirat en una llegenda oriental. Capilla es connectava des de Shangai (la Xina), la ciutat on actualment resideix. L’activitat va ser més dinàmica i vam poder parlar amb proximitat amb l’autor, preguntant-li sobre la seva vida a Orient, la seva inspiració poètica i les múltiples curiositats sobre el seu estil de vida. Va ser una entrevista molt agradable i ens va tenir atents i captivats.

Les dues entrevistes han estat experiències enriquidores per a l'alumnat i ens han pogut mostrar què hi ha darrere d’una bonica estrofa.