93 879 49 14  |  670 31 96 64
 

Índex de l`article

Dissabte 17 de març

 

Última nit a Suècia! I un dia molt especial! A les 10h del matí hem quedat tots al Castell d’Örebro per anar a visitar la ciutat vella Wadköping. Fins arribar, hem seguit un camí ple d’encant, bordejant el riu Svartan. La part antiga de la ciutat està situada als bancs de sorra del riu. S’hi poden observar moltes cases de fusta dels segles XVII i XIX, junt amb museus i exposicions. Una de les exposicions que més ha agradat als alumnes ha estat l’anomenada Wadköpingsrumemt (en català Pares suecs), de Johan Bävman. Es tracta d’una col·lecció de fotografies que ha tingut molt èxit en molts països i que exposen la vida quotidiana dels permisos parentals a Suècia. Als alumnes també els ha sobtat que Suècia, en aquest moment, compta amb un dels sistemes d'assegurances parentals més generosos i iguals del món que permet que els dos pares es quedin a casa i creïn relacions estretes amb els seus fills.

Als alumnes també els ha agradat molt la representació d’una escola sueca típica de la segona dècada del segle XX. Els nois i noies han aprofitat també per comprar regalets a les famílies o convidar els seus corresponents.

A continuació els hem deixat una estona lliure i ens hem trobat de nou a les 14h al restaurant Svampem – the Muschroom-. Situat a la part de dalt del Watertower -torre de l’aigua-, ofereix un buffet lliure molt bo i es pot gaudir d’una vista panoràmica espectacular de tota la ciutat d’Örebro.

A les 15h han acabat de dinar i han marxat amb les seves parelles d’intercanvi. A les 17h els esperàvem de nou al llac per fer una barbacoa. Només arribar tothom s’ha animat a patinar sobre el llac gelat, una activitat molt comú a tota Suècia. Els professors suecs venien equipats amb els patins i cascs que l’institut ens ha deixat. També han portat per fer barbacoa, aigua, begudes ensucrades típiques de Suècia, cafès i pastes. Hem quedat ben plens. Tot estava deliciós i els nois han menjat amb gana!

Demà ens queda la part més difícil per tots: l’acomiadament!

Ha estat una experiència molt enriquidora que ha fet possible entendre altres costums i obrir les nostres ments a nous aprenentatges i hàbits.

 

Deborah i Ana María.

 

 

IMATGES (padlet)