VIATGE A KATOWICE

“Vol número 6546 amb destinació: Polònia”. Eren les onze del matí del 27 de març i, quan vaig arribar a l’Aeroport del Prat, la Mª Dolors ja feia cua davant del taulell de Lufthansa.
L’avió es va enlairar cap a la una de la tarda i només ens va portar fins a Frankfurt. Allà vam agafar un altre avió i a les set de la tarda ens deixava a la ciutat de Katowice, al sud de Polònia.
El dia havia estat intens i, per això, ens va reconfortar veure que algú ens esperava. Era un dels professors de l’escola polonesa. Portava a la mà un paper amb unes frases en anglès que deien que ens portaria directament al restaurant on la resta de compànys ja feia estona que sopava.
El restaurant era un lloc de menjar típic del país. Allà vam sopar i vam poder conèixer els professors i professores que coordinen el Projecte Comenius a les altres cinc escoles europees. Hi havia companyes de les dues escoles italianes, de l’escola alemanya, de l’austríaca i les amfitriones poloneses.
L’endemà sortíem de l’hotel a dos quarts de nou amb direcció a les mines de sal de Wieliczka. Estan a 165 metres sota terra! I a aquesta profunditat hi ha construïda la capella subterrània més gran del món!
A la tarda vam anar a Cracòvia, la ciutat més maca de Polònia. Llàstima que vam tenir poc temps per visitar-la.
El 29 vam visitar una central hidroelèctrica, ja que l’aigua és un dels temes principals del projecte.
El 30 va ser el moment més esperat de la visita: l’escola polonesa. La professora de química havia preparat una activitat amb els seus alumnes de 15 anys sobre la pol.lució de l’aigua. Desprès, la professora d’educació física ens va ensenyar l’escola. Hi havia dues aules d’ordinadors, un gimnàs molt luminós, una aula per alumnes discapacitats i moltes altres coses que no vam tenir temps de veure. Cap a les onze del matí, una altra professora molt agradable ens va portar a l’aeroport. Al vespre arribàvem a Barcelona cansades però contentes.
Esperem que la col.laboració amb aquestes escoles doni molts fruits, ara que ja coneixem en persona els nostres companys i companyes.