Itinerari

Dijous 16 de març

Arribada del grup tercer d’ESO a Ferentino, on es queden 5 alumnes amb les seves famílies i a continuació la resta anem a l’institut a Frosinone. A l’institut ens reben la directora i membres del consell escolar de l’Instituto Tecnico Statale per Geometri “Filippo Brunelleschi” amb entrepans i un dossier turístic per cada persona.

Divendres 17 de març

Visita a la vila medieval i el castell de Sermoneta. Dinem i visitem l’abadia de Terracina i després anem dalt del Monte di Giove, des d’on veiem el mar i baixem al Passeig Marítim des d’on podem veure les ruïnes del Temple di Giove dalt de la muntanya.

Dissabte 18 de març

Amb un mini bus escolar groc ens dirigim cap a Veroli, on visitem el Museu de les Herbes i ens rep formalment l’alcalde a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Fa regals a l’institut i a tot el grup. Després fem una visita guiada per la ciutat (Basilica di Santa Maria Salome i biblioteca). A la tarda visitem l’abadia de Casamari.

Diumenge 19 de març

Cada alumne passa el dia amb la seva família italiana.

Dilluns 20 de març

Abans de les nou agafem el tren per anar a Roma. Passem per la Plaça de Sant Pere del Vaticà, que ara fa 500 anys que la van construir, el Colosseu, el Fòrum, la Plaça del Campidoglio, la Plaça Venècia i dinem als voltants de la Plaça Espanya, on ens reunim per continuar el nostre itinerari. A la tarda veiem una pel·lícula en 3D al cinema. Després anem a la Plaça Navona i acabem la nostra visita per Roma a la Fontana di Trevi. Tornem en tren cap a Frosinone i Ferentino.

Dimarts 21 de març

Visitem l’escola de Ferentino, on els alumnes del nostre institut fan la presentació en Power Point que han preparat en anglès. Esmorzem uns pastissos que els italians ens han preparat. Passegem pel casc antic de Ferentino amb els alumnes de Frosinone i dinem tots junts un menú típicament italià a Il Giardino, restaurant de la família amb qui està la Míriam. La tarda la passa cadascú amb la seva família.

Dimecres 22 de març

És el nostre darrer dia a Itàlia i els alumnes que s’estan a Frosinone visiten l’escola. A continuació, anem a veure una exposició d’art contemporani al centre cívic de la ciutat. Ens acomiaden amb un piscolabis a la Sala de Professors i ens regalen un CD de la comarca a les professores i a l’institut.