METAMEMBRANA, de Marcel·lí Antúnez.

Metamembrana és una instal·lació audiovisual interactiva que consta d’una gran projecció i diverses interfícies. Metamembrana es replica a diverses seus i crea una xarxa interactiva entre elles. La projecció representa un paisatge que en un únic panorama suma quatre projeccions en horitzontal.

Inspirat en les taules dels mestres flamencs Hyeronimus Bosch i Pieter Brueguel, el paisatge reprodueix a més de tossals, ciutats, cels i mar en una gran quantitat de situacions protagonitzades per diferents personatges. No es tracta de una situació estàtica com és el cas de les pintures, sinó d’un collage animat, variable i lligat al comportament interactiu de les interfícies. La projecció disposa de diferents estats o capes, fins a set, que li atorguen una gran diversitat interactiva. Les interfícies o dispositius sensibles són activats pels espectadors, que esdevenen usuaris de la instal·lació tant en l’àmbit local com en la resta de les ciutats. La interacció també es produeix per altres àmbits com el clima o els de certs comportaments socials.

Metamembrana té una clara voluntat d’establir elements de identificació amb els espectadors per fer-los formar part de l’obra, produint esdeveniments en viu, tants com ciutats, que es retransmetran en xarxa, durant el període d’exhibició de la peça.

Les tècniques audiovisuals utilitzades en aquest projecte són el resum d’una elaborada evolució de sol·lucions gràfiques que s’han creat i utilitzat en aquests capítols precedents.

La producció de continguts de Metamembrana està organitzada en set capes que es descriuen de manera independent en annexos específics. Aquests annexos inclouen també les interfícies i els diagrames.

 

___back___