BODY ART

Amb aquest nom es denominen processos artístics en els quals l'artista utilitza el seu propi cos com suport material de l'obra. Sorgeix a la fi dels anys seixanta i es desenvolupa en la dècada següent. L'obra d'aquests artistes tracta temes com la violència, la autoagresió, la sexualitat, l'exhibicionisme o la resistència corporal a fenòmens físics. Així el cos pot estar transformat per una disfressa, ser utilitzat com instrument o unitat de mesura, agredit o lloc a prova fins als limitis del sofriment, etc.

 

PROJECTE

A classe ens van proposar de fer el nostre propi projecte de body art utilitzant la “marca personal” que vam crear a principi de curs.

marca personal:

En aquesta intervenció, el que m’agradaria transmetre es l’opinió que tinc sobre que res es el que sembla.A les fotografies, aquesta noia (que d’esquena sembla ben bé un noi), porta unes ales sota la pell, y només se l’hi han vist al tallar-la amb unes tisores.

He volgut trobar el contrast entre un cos que pot semblar de noi (falsa aparença) amb el rosa d’alguns complements y del fons (color atribuït a les noies).Les ales, també ens mostren allò de “res es el que sembla”, quan pensem amb unes ales a l’esquena d’algú, la majoria de gent o atribueix als àngels, a una qualitat divina.Però aquestes ales,estan desfetes, gairebé cremades, les coses no han de ser bones o dolentes, a vegades hi ha un punt mig, aquest es el significat de les ales.Les línies discontinues marquen el camí per poder trobar la veritat sobre algú o alguna cosa, i les tisores la manera de fer-ho.

Tard o d’hora, les coses deixen de ser el que sembla per mostrar-nos el que són.