VOCABULARI

Parts de la càmera reflex:

Objectiu: tot objectiu es caracteritza per dos valors fonamentals: la lluminositat i la distància focal.

Visor: és la obertura per la qual pots veure l'espai que serà fotografiat.

Obturador: és un mecanisme situat davant la pel·lícula o el censor fotosensible que impedeix que la llum, que entra per l'objectiu a través del diafragma, arribi a aquest dos elements. L'obturador només s'obre per deixar passar la llum en el moment que es prem el disparador i la velocitat amb què s'obre i es tanca vindrà determinada pel temps que sigui necessari que la llum afecti o bé a la pel·lícula o bé al censor. L'obturador controla el temps d'exposició.

Pel·lícula del rodet: quan aquest s'acaba s'ha de girar la palanca en sentit contrari per poder enroscar la pel·lículai revelar-la posteriorment.

Diafragma: és un orifici regulable per on entra la llum i impressiona la pel·lícula. Les regulacions del diafragma es fan mitjançant uns anells mòbils de l'objectiu.

Caixa Fosca: Es considera l'antecessora de la càmera fotogràfica. Es tracta d' una caixa negra per dins, tancada de manera que la llum només entra per un forat a la paret de la caixa. Les imatges es veuen a l'inrevés.

 

Parts del laboratori fotogràfic:

Laboratori: és un espai tancat que ha de poder permanèixer completament a les bosques. Generalment els materials fotogràfics són sensibles a la llum blava i ultraviolada. La llum vermella i groga no els afecta, per això l’incidència, per mínima que sigui, de qualsevol tipus de llum que normalment utilitzem afectarà als materials i pot velar el resultat. Per poder treballar còmodament al laboratori s’hi instal.len punts de llum vermells de baixa intensitat que perpetran que puguem veuren-s’hi, però que no afectaran al paper sensible.

Filtre roig: serveix per evitarimpressionar el paper quan s’hi vol projectar la imatge.

Ampliadora: projecta la llum cap al paper fotosensible fent que diversos objectes siguin atravessats per la llum que hi projecta, deixant les siluetes dels objectes sobre el paper fotosensible.

Revelador: Líquid per a revelar la imatge no visible del paper fotogràfic el qual és fotosensible i ha estat modificat per la llum, i s’hi postren les modificacions, en aquest cas, la imatge de la fotografia.

Bany d'atur: La comesa del bany d'atur, a força d'àcid acético dissolt en aigua, és el de neutralitzar els efectes del revelador i al mateix temps impedir la formació del vel groc tan propi de la fotografies antigues.

Bany de fixació: Liquid emprat en tot el proces fotografic pereliminar las sals no impresionades per la llum.

 

Imatges

Fotograma: Imatge fotogràfica obtinguda sense càmera ni objectiu, col·locant una sèrie d’objectes sobre un paper fotosensible i exposant-los a la llum per a registrar les seves ombres i contorns.

Paper fotogràfic: es format per una capa sensible a la llum, semblant a d’anterior , disposada sobre un paper blanc i resistent a lahumitat. El paper fotogràfic pot tenir diversos acabats , per exemple mat o brillant.