Joseph Nicéphore Niepce: Inventor de la heliografía (fotografía), distinguent entre els heliogravats i les reproduccions de gravats ja existents.

Placa de peltre: Placa de zinc, plom i estany, sobre la qual es podien aconseguir fotografíes amb la càmera fosca. Afegint betum de Judea (asfalt).

Asfalt: Mesclat de petrolis que rep el nom de betum de Judea.

Louis Daguerre: Junt amb Niepce, van aconseguir un nou sistema anomenat daguerrotip.

Daguerrotip: Millorava molt la qualitat de les imatges obtingudes. El resultat era una imatge positiva de molt bona qualitat sense possiblitat de còpia.

William Henry Fox Talbot: Va desenvolupar un nou sistema anomenat Calotip.

Calotip: Autèntics negatius que es positivaven en contacte amb el paper i que donava la possibilitat d'obtindre un nombre il·limitat de còpies de cada negatiu. Apareix aleshores la tècnica del revelat, que permet fer exposicions de tan sols uns segons.

Frederick Scott Archer: Va inventar les plaques humides o col·lodió.

Col·lodió: Dissoloció de nitrocel·lulosa (cotó-pòlvora) en una barreja de dos parts d'èter i una d'alcohol. Archer va descobrir que aquesta solució quedava reduïda per evaporació a una pel·lícula tansperent i adhesiva. Després de ser sensibilitzada amb nitrat de plata, la placa estava llesta per ser exposada a la càmera, però la sensibilitat de la placa era menor conforme s'assecava el col·lodió. Per tot això, el procés fotogràfic havia de dur-se a terme mentre la placa era humida.

Ambrotip: Procediment fotogràfic del retrat, consistent en l'obtensió de negatius molt tènues sobre plaques de col·lodió humit.

George Eastman: Fundador de la Eastman Kodak Company i inventor del rodet de paper, que va substituir la placa de cristall, amb la qual cosa va aconseguir posar la fotografía a la disposició de la gent del carrer.

Mordent: Àcid, (lleixiu o qualsevol substància corrosiva) emprada en el tractament dels metalls per a atacar-ne la superfície. Els mordents són emprats en el procés de decapatge.

Ferrotips: Són imatges sobre metall, ferro o llautó, es presenten amb petits paspartús de paper o bé ens arriben sense muntatge. El ferrotip va ser la primera tècnica emprada per als fotomatons.

Placa de Gelatina: Procediment fotogràfic creat l'any 1871 que va acabar desplaçant definitivament al col·lodió Humit. Aquest procés bàsicament suposa l'ús d'una placa de vidre sobre la qual s’estén una solució de bromur, aigua i gelatina sensibilitzada amb nitrat de plata, que ja no necessita mantenir humida la placa en tot moment, cosa que posa fi a un dels inconvenients del col·lodió Humit.

Estenop: Forat petit per on passa la llum amb un material sensible dins.