Reflexionem

Segurament ja t'has fet una idea de per què es va produir la guerra civil i també perquè van durar tant de les hostilitats. Ara es tracta de que ho expliques amb les teves paraules i per tant, has de fer un document al teu ordinador que després penjaràs aquí.

Per ajudar-te recorda el que has llegit i vist al documents i a la web sobre la guerra civil d'aquest apartat 1 i també et pot servir el següent comentari que hem trobat al diari El Periodico del 6 de juliol de 2006, al suplement sobre Llibres:

El tinent coronel Emilio Faldella, al capdavant de la missió italiana a Espanya i ajudant del general Mario Roatta, explica una confessió que li va fer el mateix Franco: “En una guerra civil és preferible una ocupació sistemàtica de territori, acompanyada d'una neteja necessària, que no una ràpida derrota
dels exércits enemics que deixi et país infestat d'adversaris>. El mateix dictador va deixar clar el carácter del conflicte que es dirimia a Espanya: <La nostra guerra no és una guera civil [...], sinó una croada [...]. Si, la nostra guerra és una guerra religiosa".