PRÀCTICA: Construïm un còmic


FONTS, GRÀFICS I DADES: Construïm un còmic


Per fer aquest exercici heu de fer grups de 4 o 5 alumnes. Heu de construir un còmic en el que s'expliqui el descobriment de les troballes greges d'Empúries utilitzant la informació del documental Empúries, l'ànima de Catalunya. Després heu de fer una presentació del còmic a classe per grups.

Pixton

Aquest exercici el podeu fer utilitzant la web Pixton. Aquesta web permet fer còmics on line i poder insertar-los en un blog o una pàgina web, i imprimir-los. Per fer-ho cal seguir el següents passos:

  1. Visita la pàgina web de Pixton fent clic aquí.
  2. Registra't fent clic al botó que remarca la imatge.

    pixton_2_150

  3. Omple els camps que et demana el formulari. Recorda que una vegada inscrit t'enviaran un mail amb un enllaç que hauràs de clicar per activar el teu compte.
  4. Una vegada activat el teu compte et recomanem que miris els videos d'ajuda per veure el funcionament del sistema. Cal anar al menú superior, seleccionar ajuda i en el menú desplegable: vídeos d'entrenament. Estan en anglès però hi han dibuixos dels mecanismes de funcionament i s'entenen bastant bé.

    pixton3_150

  5. Ja pots començar el teu còmic.
  6. Recorda que has de fer un guió de la història que vols explicar abans de començar a treballar amb els dibuixos. Cal definir personatges, escenes, diàlegs, etc.
  7. Una vegada fet l'exercici ho exposareu a classe sota les indicacions del vostre professor.