DRETS DE LES PERSONES MALALTES

1.- Rebre una assistència sanitària que posi al servei de les persones malaltes els recursos tècnics i humans adequats d'acord amb la seva malaltia i/o les possibilitats del centre, sense discriminació per raó d'edat, sexe, raça, ideologia, religió ni condició socioeconòmica.

2.- Ser ateses amb agilitat per tal que els tràmits administratius no retardin la seva assistència o ingrés, i que la seva estada a l'ospital sigui al més breu possible.

3.- Ser tractades, per part de tot el personal del centre, amb respecte envers la seva dignitat humana. Les persones malaltes, les que les acompanyen i les que les visiten, per la seva part, han de respectar el personal del centre i facilitar el seu treball.
4.- Mantenir relació amb els seus familiars i persones amigues i tenir comunicació amb l'exterior.

5.- Rebre informació comprensible, suficient i continuada.

6.- Mantenir el secret sobre la seva malaltia i sobre les dades de la història clínica. Les dades de la història clínica, i totes aquelles que de manera confidencial hagin comentat les persones malaltes, pertanyen a la seva vida privada. Per tant, la història clínica formarà part del secret professional del personal de l'hospital.

7.- Presentar suggeriments i reclamacions sobre el funcionament de l'hospital i que aquests siguin estudiats i contestats.
8.- Optar per abandonar l'hospital en qualsevol moment. Quan aquest cas sigui exercit abans de ser donat d'alta per l'hospital, la persona malalta haurà de signar un document "d'alta voluntària".

9.- Morir amb dignitat. En aquesta situació les relacions amb els familiars i les persones amigues han de ser especialment facilitades. Si la mort s'esdevé a l'hospital, es tindrà especial cura que els familiars i les persones properes rebin també un tracte adequat en aquests moments.

10.- Donar el seu consentiment per escrit per a tractaments mèdics o quirúrgics, procediments i proves diagnòstiques menys habituals, i estudis d'experimentació clínica.




Darrera modificació: dimecres, 30 de desembre 2015, 13:20