El cervell
El cervell humà està compost per moltes parts. Cadascuna té una funció específica: transformar sons en parla, processar olors, percebre la por, reconèixer una cara, o distingir un peix d'una fruita. Però no es tracta d'una colecció estàtica de components: Cada cervell és una cosa especial, constantment canviant i exquisitament sensible al seu entorn.
Els seus mòduls són interdependents i interactius, i les seves funcions no estan rígidament fixades. De vegades, una part assumeix el treball d'un altre o en ocasions no pot funcionar de cap manera, bé per un problema ambiental o genètic. L'Activitat cerebral està controlada per corrents elèctriques, per agents químics i per misterioses oscilacions. Fins i tot podria ser objecte d'efectes quàntics que distorsionen el temps. El conjunt està enllaçat per un procés dinàmic de sistemes que fa milions de coses al mateix temps.
Probablement sigui tant complexe que mai no pugui arribar a comprendre's a ell mateix, però no deixa d'intentar-ho.(Rita harter) El nuevo mapa del cerebro. Integral.

Com és?: Té el tamany d'un coco, la forma d'una nou, el color del fetge sense coure i la consistència de la mantega freda. (R. harter)

"Per a què serveix el cervell? Serveix per a tot. Per estimar, per odiar, per caminar, per menjar, per buscar parella i procrear, tenir cura dels fills, aprendre, memoritzar, elaborar cultura, civilització, tenir consciència del que som i del que esdevindrà, formular preguntes sobre el que som i sobre l'univers.
Sense cervell no hi ha vida humana. Tenir-lo és un privilegi de l'evolució. "Nolasc Arcarin El cerebro del rey.RBA ediciones
(i un do de Deu, segons es pensi)n d a.
Darrera modificació: dimecres, 30 de desembre 2015, 13:20