SIGMUND FREUD va nèixer el 6 de maig de 1856 a Freiberg, actualment anomenat pribor, un poble de la regió de Moràvia, a Txèquia.
Fill d'un comerciant jueu. Va ser el primer fill del tercer matrimoni. Va tenir 7 germans.

El 1860 es traslladen a Viena. Viena va convertirse en el centre cultural europeu, amb la presència de grans artistes, pintors, músics i escriptors:J.Brahms, G. Mahler, A. Shönberg...
Va ser un estudiant molt brillant. Li apasionaven la literatura i les llengües.
Va estudiar Medecina, i assistia també a les classes de Fiolosofia.
Al 1885 gràcies a una beca va anar a Paris a estudiar a la clínicadel Dr. Charcot. Aquesta estada a París va canviar totalment la vida de Freud.
Charcot estudiava neurologia i els processos psíquics. Aplicava la hipnosi al tractament de les malaties psíquiques especialment la histèria.
Aquest treball va fer intuir a Freud l'existència de mecanismes inconscients que regulen la nostra vida psíquica.
Al 1895 publica juntament amb el seu colega J. breuer Estudis sobrela Histèria on s'explica el cas d'Anna O i es parla dels primers elements teòrics que seran la base de la psicoanàlisi.

Freud proposava ja una nova relació entre metge i pacient que qüestionava els mètodes de l'època. Inaugurant la cura per la paraula.
Malgrat el rebuig dels sectors mèdics i universitaris de Viena, Freud era valorat per alguns psiquiatres i per molts pacients.
Al 1902 va organitzar unes trobades setmanals amb col·legues proper que van donar lloc A la Societat Piscoanalítica de Viena.
La Primera Guerra Mundial (1914-1919)va donar un tomb al pensament de Freud.
Darrera modificació: dimecres, 30 de desembre 2015, 13:20