Connexió a la xarxa de casa
Hauria d'anar sol...

Per poder connectar el vostre portàtil a la xarxa de casa cal:
  • Tenir activat el DHCP, normalment en el dispositiu de connexió a Internet. El servei DHCP configura automàticament les adreces IP dels equips connectats a la xarxa de casa. Normalment és l'equip de connexió a Internet (mòdem, router) l'encarregat de donar aquest servei.
Una d'aquestes opcions:
  • Cable de xarxa connectat al concentrador (switch) o enrutador (router) que tingueu. La majoria de routers de connexió a Internet tenen més d'una boca de xarxa.
  • Xarxa sensefils (també anomenada WiFi, wireless o WLAN). Molts enrutadors tenen una antena. Per seguretat pot ser que l'enrutador tingui antena però no tingui el servei WiFi activat. A més, cas de tenir una WiFi cal protegir-la adequadament amb una contrasenya.
Alguns proveïdors d'Internet subministren mòdems USB de connexió a Internet. En diuen instal·lacions monousuari. En aquest cas cal passar la instal·lació a multiusuari, substituint el mòdem per un router.

En el cas de Vodafone-ONO acostuma a haver-hi un convertidor de cable coaxial (semblant al d'antena de TV) a cable de xarxa. També en diuen mòdem. Si només hi ha això, la instal·lació és monousuari. A més, per raons de seguretat Vodafone-ONO identifica l'ordinador que té al darrera, amb la qual cosa no es pot canviar sense comunicar-ho a Vodafone-ONO. Si la instal·lació és d'aquest tipus cal passar-la a multiusuari. El canvi suposa afegir un router Ethernet que, a més, porta WiFi. Darrerament estan muntant un equip que fa les dues funcions.

En resum:
  • La connexió hauria de ser automàtica, per DHCP.
  • Si no és així comproveu la vostra instal·lació, trucant al vostre proveïdor d'Internet.
  • L'accés a continguts digitals també es pot fer provisionalment amb un altre ordinador que tingueu a casa i que s'estigui connectant a Internet. De tota manera això només hauria de ser provisional, ja que és important que l'alumnat s'habituï a treballar amb el miniportàtil.

Darrera modificació: diumenge, 17 de setembre 2017, 17:01