Generem electricitat!

Pàgina web realitzada en el curs de Desenvolupament d'Aplicacions Multimèdia organitzat pel PIE a l'IES Celestí Bellera (Granollers), l'any 1999.

Autors
Fran Guerola i Soler
Professora de Ciències
Àngels Rull i Sabaté
Professora de Ciències
José Antonio Medina Calzada
Mestre
Jordi Valls i Masclans
Professor de Tecnologia
Josep Pujadas i Jubany
Professor de Tecnologia

Introducció

L'electricitat és, en la nostra societat industrialitzada, la forma d'energia més usada. És fàcil de produir, de transportar i convertir en una altra forma d'energia.

Per contra, en no ser possible emmagatzemar-la s'ha de generar instantàniament. Això ha fet que l'ésser humà hagi basat la producció de l'energia elèctrica en grans centrals, les quals representen un important impacte en el medi ambient (embassaments, combustió, nuclears, etc.)

A més, en molts casos es consumeixen recursos energètics que, tard o d'hora, s'esgotaran, com és el cas dels combustibles fòssils (carbó, gas natural, derivats del petroli). En aquest cas, parlem d'energies no renovables.

Es fa necessari doncs que, la humanitat cerqui formes de producció d'energia elèctrica que suposin un baix impacte en el medi ambient i que, ademés, es basin en energies renovables, és a dir, en recursos energètics inesgotables com el sol, el vent, etc.

Què aprendràs amb aquesta web?

Amb aquesta web aprendràs:

Quines són les formes actuals de produir l'energia elèctrica que consumeixes diàriament. Ara mateix n'estàs consumint (ordinador, aparells de comunicacions, il·luminació).
Quines són les formes alternatives que s'estan investigant per tal de basar la producció en energies renovables.
Professor del curs
Manel de la Fuente i Colino
CRP de Sant Celoni
 
Actualitzada el 21/06/2000
per
Josep Pujadas i Jubany

Cerca a Bellera!