Portes Obertes Batxillerat 2019-2020 més informació

Telèfons: 93 879 49 14 | 670 31 96 64

El canal de Twitter dels nostres projectes internacionals: @BelleraProjecte

 

Quan l'amor fa mal
Els alumnes de tercer i quart curs de l'ESO han realitzat uns interessants tallers sobre la violència en les relacions de parella.

Aquest tallers, facilitats per l'Ajuntament de Granollers han estat impartits per les senyores Ana Kipen Traher i Mònica Caterberg. Agraïm a les dues, la seva competència, simpatia i de vegades paciència.
Ens consta que la majoria de vosaltres els heu seguit amb interès i esperem que us ajudi a no permetre actituds violentes en les vostres parelles i famílies.
Esperem els vostres comentaris que farem arribar a l'Ana i la Mònica conjuntament amb les valoracions que feu a les tutories.

En els tallers hem vist la pel·lícula "Nadie se atrevió a decirlo" i s'ha treballat el rol masculí i femení en la parella; còm es dona la violència en una relació de parella; la violència com a malaltia de l'agressor; com actuar quan tenim d'aprop una relació violenta d'amics, veins...

"Cada cop més sovint, les noies joves són maltractades pel seu nòvio o parella. Potser a tu no t'ha passat però probablement coneixes alguna a quí sí li ha succeit . Potser alguna vegada la teva parella t'hagi donat una empenta, un cop o t'hagi insultat.
La primera vegada que passa això, la major part dels nois demanen perdó i s'excusen dient que estaven beguts o gelosos. Però un noi que ha pegat un cop, acostuma a tornar-ho a fer.
La violència pot repetir-se.
La violència et fa callar.
Quan et maltracten a tu o a una amiga teva, o tens por que això passi, et cal protecció i ajuda.
Pots adreçarte als serveis de psicologia de l'institut o trucar al 900 121 884 i t'atendran confidencialment.


(extret del tríptic de La Diputació de Barcelona. Les noies i la prevenció dels maltractaments).