DIMECRES, 15 de setembre de 2004, 12h

Un minut de silenci en memòria de les víctimes
de la tragèdia de Beslan, a Ossètia del Nord


A les 12h del migdia ens hem aplegat tots al pati per mostrar el nostre rebuig a la tragèdia ocorreguda a l'escola de Beslan, a Ossètia del Nord i mostrar, alhora, la nostra solidaritat amb les víctimes i les seves famílies.

Després del minut de silenci, hem fet un aplaudiment i seguidament dues alumnes de batxillerat han llegit un manifest.

Els fets ocorreguts a l'escola de Beslan, a Ossètia del Nord, han commogut profundament a tothom. Ningú no pot comprendre ni compartir les raons d'aquesta barbàrie. Davant la tragèdia, i amb un profund sentiment d'impotència tota la comunitat educativa ens solidaritzem amb les desenes de víctimes, moltes d'elles nens i nenes, i les seves famílies.

Tothom comparteix que l'escola és el mirall dels valors positius de la nostra societat i constitueix el lloc de trobada i aprenentatge on els infants s'eduquen en la convivència, tolerància, i respecte. És el nucli bàsic de relació social i pacífica entre els ciutadans d'un poble, on s'ensenya a conèixer els pròxims, les seves diferències i la riquesa de la diversitat. Per això, hem de rebutjar especialment que aquest espai hagi estat l'escenari d'aquests fets.

En aquestes dramàtiques circumstàncies, el Govern de Catalunya i el Departament d'Educació vol fer saber a la comunitat educativa de Beslan que poden comptar amb la nostra solidaritat i suport en tot allò que els pugui ser necessari per reprendre la vida escolar.

Departament d'Educació