ENTREVISTA A MÓNICA CHAVARRO
 

Mónica Chavarro Castillo, va néixer a la Dorada, Caldas (Colòmbia), l'agost de 1970. Té quatre germans i una filla de catorze anys. Vivia en un poble d'on va marxar amb trenta anys. Al seu país treballava en el Banco de Colombia i ja coneixia altres emigrants abans de marxar.

Quan va arribar a Catalunya ella destaca tres dificultats que va tenir: entendre el català, suportar el fred de l’hivern i acostumar-se a un menjar molt diferent al del seu país.

L’entrevista transcorre a casa de la pròpia entrevistada, en una habitació ben il·luminada. Hi érem els dos entrevistadors, l’entrevistada i la seva filla Daniela que és companya nostra. Abans de començar li vam donar la carta de presentació i seguidament li vam demanar que omplís les seves dades personals, ens permetés disposar de les seves fotografies, de la seva veu en una gravadora i fins hi tot fer una petita filmació. Va acceptar. Vam preparar els fulls per prendre algunes notes i vam començar. Va ser molt interessant saber coses sobre ella, sobre com es va trobar en arribar aquí i com s'ha anat acostumant a una nova vida.  
Entrevista feta per Ricardo Castro i Albert Martín