Dimarts 15 de maig.- Aquesta tarda hem fet la presentació a les famílies dels Serveis Comunitaris: els alumnes han explicat els serveis realitzats i els seus aprenentatges, i els pares han pogut compartir amb els seus fills les reflexions entorn d’aquest tema. Els hem convidat a participar en un mural que està exposat al centre i els hem regalat una piruleta casolana com a símbol del lema “Endolcim-nos la vida” amb el qual volem resumir el sentiment que ens ha quedat al haver realitzat un voluntariat en el marc de Serveis Comunitaris.

El Servei Comunitari vol promoure que l’alumnat experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic, aprenent en l’exercici actiu de la ciutadania, i posant en joc els seus coneixements i capacitats. És un contingut obligatori, que cal desenvolupar en tots els centres entre 3r i 4t ESO. En el nostre cas, es realitza a tercer.

 

Aquest any hem fet 6 projectes diferents:

PROJECTE ESTUDIEM I CUIDEM EL NOSTRE RIU! Estudi mediambiental, cura i conservació d’un tram del riu Congost adoptat (Projecte Rius)

PARTICIPEM EN LES ESCOLES DEL BARRI. Escola Mestres Montaña: acompanyament i suport en les tasques docents que es fan a la tarda (tallers de plàstica, de ciències, d’educació física, …) i Escola Bressol Tortuga: participació en el disseny i construcció d’estructures lúdiques per a jugar al pati a partir de materials reciclables.

CUIDEM ELS ANIMALS ABANDONATS I SENSIBILITZEM A LA POBLACIÓ. Participació ciutadana amb l’Associació Protectora d’Animals de Granollers. Fer un acompanyament dels animals abandonats i una campanya de sensibilització adreçada a les escoles i instituts de la ciutat per a l’apadrinament o l’adopció de gats i gossos abandonats.

CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES I ALIMENTS. Suport a les necessitats bàsiques, Creu Roja de Granollers. Realització d’una campanya de recollida de joguines (al Nadal) i de recollida d’aliments (a la primavera)

ONCOVALLÈS Acompanyament i suport ciutadà. Associació Oncovallès.Serveis, tallers terapèutics, xerrades de prevenció del càncer, taules informatives així com diverses activitats per recaptar fons.