El passat dilluns 25 de novembre va ser un dia molt important per a l’Institut Celestí Bellera; el nostre grup d’alumnes impulsor del projecte Brewise va fer una sortida a la Fundació Alícia, una institució que té com a objectiu generar coneixement proporcionant eines i rigors científics als àmbits culinaris. En aquesta sortida els nostres alumnes portaven preparades unes exposicions en les que havien estat treballant durant tot un mes. Aquestes presentacions consistíen en les propostes de com podríem demostrar si la hipótesis: “l’esmorzar saludable ajuda els alumnes en el seu rendiment escolar” és certa o falsa.

Vam agafar un autobús a les 8 del matí des del nostre institut que ens va portar fins a la Fundació, on vam arribar als volts de les 9. Un cop allà, vam estar una estona assajant les nostres exposicions mentre un altre grup d’alumnes acababa de configurar el directe que va ser emès pel nostre twitter. Posteriorment van arribar dues científiques nutricionistes que treballen a la fundació Alícia per escoltar les nostres exposicions i van fer aportacions de com millorar les nostres propostes. Durant aquesta jornada, 7 grups diferents van ser els que van exposar. Quan ja havíem fet tres de les set exposicions van fer la pausa per esmorzar. En aquesta pausa, una de les nostres companyes, la Fabiola Juárez, es va dedicar a entrevistar a una de les dues científiques. Aquesta entrevista es va emetre en el directe.

Després de l’esmorzar, van seguir amb les exposicions durant aproximadament una hora més. Però la cosa no va acabar aquí. La Fabiola i la Sara Lucía van sortir davant de tots a explicar-nos genèricament en que hauríem de millorar i el que la majoria de grups havia fet malament. Elles ja havien mirat les presentacions abans de que anessin a fer l’exposició, llavors més o menys elles ja sabien per on anirien i que els hi dirien que fa falta o en què havien fallat. Al finalitzar aquesta petita explicació de les nostres errades, van sortir de la fundació i van esperar a que el bus arrivés. A les 13:30 el bus els va recollir i van arribar a l’institut de nou a les 14:40 aproximadament.

Escrit per: Marc López i Josep Vaquer

Entrades recents de 4t d’ESO