Dia 1: 10 d’octubre de 2022

Bon vespre,

Ja estem a Portugal i els alumnes han passat la primera tarda amb els seus corresponents i famílies.
El vol ha sigut molt tranquil i hem arribat a Lisboa a l’hora prevista. Els nervis dels nostres alumnes han aflorat quan havien de conèixer a les seves famílies, però de seguida han trencat el gel.
Cadascú ha passat el diumenge d’una manera diferent: alguns han anat al centre comercial, altres han visitat el camp de l’Esporting Club de Portugal, altres han dinat i després han passejat per la platja… Tots ens estan comunicant que es troben molt a gust.
Demà al matí ens retrobarem a l’institut per començar les activitats programades.

Bona nit!

Ingrid i Ana María

Dia 2: 11 d’octubre de 2022

Bona nit!

Avui ha sigut un dia plujós a Portugal, però no ens ha afectat perquè hem estat a l’institut fent diverses activitats per trencar el gel. Ens hem trobat a les 10 del matí a la Biblioteca del centre i tots els alumnes junt amb el professorat s’han presentat. Després han continuat amb una sèrie d’activitats esportives que requerien treballar en grups internacionals.
A la tarda, quan han acabat de dinar, han realitzat uns tallers relacionats amb el projecte sobre els quatre elements i ja han començat a sorgir les primeres complicitats entre els nostres alumnes i els estudiants tant de Portugal com de Suècia i Finlàndia.
Ara ja tots els nostres alumnes estan tranquils a casa descansant. Demà ens espera un altre dia emocionant, ja que anirem a Lisboa. Tot el nostre alumnat té moltes ganes de conèixer aquesta ciutat.

Fins demà!

Ingrid i Ana María.

Dia 3: 12 d’octubre de 2022

Bona nit!

Avui hem passat el dia visitant el Jardim Zoológico de Portugal, el primer parc amb flora i fauna de la Península Ibèrica. Aquest Zoo té una missió, ja que contribueix a la conservació d’algunes espècies; es tracta d’un espai de conservació i educació. També consta d’un Hospital Veterinari considerat el millor d’Europa.
Al migdia han dinat tots junts i a la tarda han dut a terme una activitat on havien de fer una gravació relacionada amb contes populars i cançons típiques dels diferents països que formen part del projecte. Encara no hem vist els vídeos, però segur que seran ben divertits. Cal destacar que els nostres alumnes estan fent un bon equip amb els seus corresponents, però també amb l’alumnat de Suècia i Finlàndia. Molt bé!
Demà seguirem amb el programa previst i podran continuar gaudint de la ciutat de Lisboa.

Atentamnet,

Ingrid i Ana María.

Dia 4: 13 d’octubre de 2022

Bona nit,

Seguim amb les activitats programades del projecte! Al matí hem anat a l’Oceanogràfic de Lisboa. Un espai espectacular que ens ha permès gaudir i conèixer les diferents espècies marines. Després els alumnes han dinat tots junts i han tingut una estona per conèixer part de l’Exposició Universal de Portugal que es va celebrar l’any 98.
A la tarda han participat dels tallers que ofereix El Pavilhão de Convencimiento, un museu interactiu de ciència i tecnologia. Han passat una bona estona experimentant.
Demà tornarem a Lisboa per seguir amb les nostres aventures.

Dia 5: 14 d’octubre de 2022

Bon dia,

Que ràpid ha passat el temps! Avui ja us enviem l’última crònica!
Ahir vam conèixer Lisboa d’una forma molt divertida, fent un joc de pistes organitzat per les professores portugueses. L’ascensor de Santa Justa, el Teatre Nacional, Terreiro do Paço,…i altres indrets de la ciutat van ser fotografiats per els alumnes. Després van pujar les fotos a Instagram i les van etiquetar amb un comentari relacionat amb el lloc que havien visitat.
Després van dinar i van gaudir d’una estona lliure per recórrer la ciutat i finalment van tornar a casa per gaudir l’última nit amb els seus companys d’Erasmus i les seves famílies.
Avui anirem a la platja per realitzar diverses activitats i donar al premi al guanyador del millor vídeo realitzat al zoo i a les millors fotos d’Instagram a Lisboa. Després dinarem tots junts i emprendrem el camí cap a l’aeroport.
Si el vol va amb puntualitat arribarem a Barcelona a les 00:55.
Una abraçada a tots i totes!!
Ana Maria i Ingrid