Divendres 18 d’octubre

Avui hem començat el dia amb alguna llagrimeta, doncs els alumnes havien de començar a acomiadar-se. Tot i així, el matí ha estat ple d’activitats formatives i de treball. Per començar, s’han dividit en dos grups i han alternat dues activitats diferents:
La primera activitat ha consistit en la creació d’un bloc relacionat amb els esmorzars saludables. Els alumnes s’han dividit en sis grups (cada grup estava format per un membre de cada país) i han fet una recerca sobre un dels següents temes:
– Importance of breakfast.
– What not to eat for breakfast.
– Five foods/aliments for eat for breakfast.
– Creative breakfast.
– Quick breakfast recipe.
– My perfect breakfast.
Una vegada trobada i pensada la informació, han començat a crear i completar el bloc. El bloc està quedant molt bé; més endavant es complementaran amb altres activitats conjuntes.

La segona activitat anomenada “Food around Europe” ha consistit en un joc tipus “la oca” però amb un taulell enorme del mapa d’Europa i que han estirat a terra. Dividits també en sis grups, guanyava qui més preguntes encertés relacionades amb l’alimentació dels diferents països que conformen l’erasmus Brewise. A la vegada que ha estat molt divertit, han après molt.
Per tancar aquesta trobada, ens han reunit al final del matí a la Biblioteca i s’han lliurat els premis als guanyadors del joc “Food around Europe” i també al grup que millor fotografies ha fet al llarg de la trobada a Portugal. Com ja era l’hora de marxar, molts alumnes han decidit anar a dinar tots junts i fer un gran comiat. Demà ens trobarem a l’aeroport per tornar a Granollers. Ha estat una gran experiència!

Deborah i Ana María

Entrades recents de Projectes Internacionals

Dijous 17 d’octubre

Bona nit,
Avui ha estat un dia dedicat a la gastronomia de la zona. A primera hora del matí hem anat al mercat de la capital de la comarca, Setúbal, i hem pogut veure totes les parades amb productes fresquíssims, sobretot productes del mar. Hem descobert moltes varietats de peix que normalment nosaltres no mengem i a més hem aprofitat per aprendre moltes paraules en portuguès. També hem pogut comparar preus amb els nostres mercats i ens ha sorprès molt el baix preu de la fruita i la verdura.
Després hem anat a un centre cultural de la ciutat i un xef de la zona ens ha ensenyat a cuinar un entrant, un plat principal i unes postres amb els productes comprats al mercat. Eren plats saludables elaborats amb peix. Hem col·laborat en l’elaboració i després hem tastat tot allò que s’havia preparat.

Al capvespre hem anat a un indret costaner fabulós, Arrábida, on ha tingut lloc el sopar de germanor. Com sempre, hem acabat ballant i s’ha fet molt curt.
Demà tenim una llarga jornada de treball a l’institut.

Salutacions,
Ana M. i Deborah

Dimecres 16 d’octubre

Avui ha estat un dia ben saludable i ple d’esports!

En primer lloc ens hem trobat amb l’alumnat a les 9.30h. a l’institut i ens hem dirigit al Parque da Paz, situat en el centre de la ciutat d’Almada. Es tracta d’un immens i tranquil parc, ple d’ombres per passejar, practicar esport o fer un pícnic. Ens hem dividit en dos grups: el primer grup ha fet una passejada d’una hora per l’indret. Les professores portugueses anaven explicant els diferents tipus d’arbres que podem trobar al parc i també la seva fauna. Ha estat un passeig llarg però molt agradable i relaxant. El segon grup ha practicat ioga, pilates i estiraments amb una entrenadora professional, la Sara Carvalho. Després els grups han intercanviat les activitats, per tant, tothom ha caminat i ha realitzat les activitats dirigides.
A l’hora de dinar ens hem apropat a un centre comercial per dinar (cal dir que els alumnes han escollit anar a un restaurant de menjar saludable!) i alguns han aprofitat per fer compres.

A la tarda hem visitat el Santuari Nacional de Cristo-Rey, imitació del Cristo Redentor de Río de Janeiro. L’escultura, amb més de 28 metres d’alçada i a la vora del riu Tajo, obre els braços per rebre els seus visitants i constitueix el millor mirador de la ciutat de Lisboa. Hem aprofitat per fer les fotos corresponents.
Més tard ens hem dirigit als autobusos per marxar i cada alumne ha anat amb el seu corresponent. Cal dir que la integració amb altres alumnes de diferents països està sent tot un èxit! Tothom va amb tothom!
Demà ens espera un altre dia ben saludable i culinari.

Deborah i Ana María

Dimarts 15 d’octubre

Bona nit,
Avui ens hem trobat d’hora al matí per gaudir de la nostra jornada cultural. Hem visitat el Mosterio dos Jerónimos, un monestir del gòtic del segle XVI situat a Belém (afores de Lisboa) i despréss de la visita guiada en anglès, hem anat a la torre. Al migdia hem fet un picnic al parc de Belém i molts de nosaltres hem pogut tastar el famós “pastéis de nata” de Belém.
A la tarda hem anat a Lisboa i hem descobert la ciutat tot fent un rallye fotogràfic en grups mixtes. Podeu veure tote les fotos fetes pels participants al nostre instagram @brewise2018

Ha esta una jornada per practicar l’anglès però també el portugués!!!
Demà ens tocarà fer exercici per posar en pràctica els hàbits de vida saludable.

Fins demà!

Dilluns 14 d’octubre

Avui ens hem trobat amb l’alumnat a l’Institut Manuel Cargaleiro. El primer que han comentat és que ja havien trencat el gel amb les seves parelles. Venien tots molt contents explicant la primera nit a casa dels corresponents. 
A continuació s’han dirigit a la Biblioteca del centre, els han donat la benvinguda i a continuació han realitzat una activitat per acabar de conèixer a tots els alumnes dels diferents països que participen de l’intercanvi: cada alumne havia d’agafar una targeta i trobar aquell company que tenia la mateixa. Havien de parlar entre ells i deu minuts més tard presentar al company davant de tothom. Hem passat una bona estona!
Més tard ens han fet una visita guiada per l’institut i, a continuació, ens hem dirigit a Seixal, un poble amb molt encant on desemboca el riu Tajo. Hem dinat al club nàutic i a la tarda hem fet una ruta en vaixell pel riu i han participat de jocs d’aigua: canoa, paddle… Ha estat un moment molt divertit! També han tingut temps per fer una volta pel poble. A les 19h. ens hem tornat a trobar per sopar. Tot estava deliciós! I per fer la digestió, ens han preparat una sessió de música espectacular. Tothom ha ballat!
Demà ens torna a esperar un dia ben emocionant!
Deborah i Ana M.

Diumenge 13 d’octubre: Arribada a Portugal

Bona tarda,
Ja som a Portugal! El viatge ha anat molt bé i no hem tingut entrebancs excepte 15 minuts de retard en el vol.
Ens hem trobat ben d’hora al matí per evitar incidents a l’estació de Sants i hem arribat a l’aeroport sense cap problema. Hem gaudit d’un vol molt agradable i silenciós tot i que a Barcelona hem hagut d’esperar una mica per enlairar-nos. A l’aeroport de Lisboa ja hi havia totes les famílies que ens esperaven.

Ens hem presentat i cadascú ha anat cap a casa de la seva família; aquesta tarda és lliure.
Demà al matí ens trobarem a les 9 a l’institut per començar les activitats de vida saludable.

Fins demà!
Ana M. i Deborah