El passat dimarts 19 de gener, als cinemes Edison de Granollers es va representar l’obra del llibre Mirall Trencat de Mercè Rodoreda, una novel·la que recull la vida de tres generacions d’una família, publicada l’any 1974. És el tercer any que es fa aquesta representació, té una durada d’una hora aproximadament i hi apareixen dues actrius.

Com que hi ha una gran quantitat de personatges a la novel·la, s’ha fet una tria de dos dels més importants: la protagonista de la novel·la, que és Teresa Goday i és representada per l’actriu Mònica Lucchetti, i Armanda, representada per l’actriu Txell Roda, que és l’assistenta de la Teresa i coneix tots els secrets de la família.

Per tal d’explicar tota la història, les dues actrius es posen en la pell del seu personatge com si estiguessin mirant un àlbum de fotos on apareixen la resta de personatges, de manera que van recordant diversos moments de les seves vides i explicant els successos més rellevants que apareixen a la novel·la. La tria de les imatges està molt ben feta i n’hi ha una que destaca especialment, ja que, tot i que a l’obra de teatre representa en Salvador Valldaura, segon marit de la Teresa Goday, i la seva filla Sofia, realment són la Mercè Rodoreda i el seu avi, a qui l’autora deu la seva vocació literària i especialment el gust per les flors i els jardins.

Aquesta obra de teatre ha estat una manera d’ordenar cronològicament els fets de la novel·la i d’aclarir possibles dubtes sobre el text als alumnes de segon de batxillerat, ja que té una gran importància perquè és tractada aquest any a la selectivitat.

Duna Pedraza, 2n batxillerat social

Entrades recents de Batxillerat