El passat dijous dia 3 de novembre, 9 alumnes de tercer d’ESO van participar al Picalletres, un concurs de proves en català en el qual havien d’intentar superar 4 proves lingüístiques: lletrejar, detectar el pronom feble correcte, identificar l’errada otrogràfica i trobar el barbarisme intrús.

El primer grup, format per la Marina, la Laia i la Gisela, es va quedar a una sola prova de guanyar el seu rival i no van poder entrar al Picarànquing, un rànquing on entren els equips que guanyen la primera ronda.

El segon grup format per en Ricky, en Mohamed i en David, sí que va aconseguir guanyar el seu contrincant, l’Institut Carles Vallbona, i van entrar com a quarts al rànquing.

‘últim grup, format per la Yasmin, en Javier i l’Abel, tampoc no va aconseguir guanyar el rival per ben poc, i, per tant, només teníem el segon grup com a representant en la següent ronda. Malauradament, el nostre segon grup no va entrar en la classificació de la segona ronda i es va quedar fora.

Tot i això, va ser una experiència única que sense dubte repetiríem, ens ho vam passar de 10 i vam aprendre sobre l’ortografia del català a través del joc.

Entrades recents de 3r d’ESO