DIA 1:
Avui hem matinat moltíssim, a les 6.30 ja marxàvem cap a l’estació per agafar el tren que ens havia de portar fins a Avinyó. Hi hem arribat a temps i després d’esmorzar una mica, ens hem quedat adormits. A estones hem vist un paisatge ben nevat, de fet ha nevat també a Carpentràs, la ciutat on està l’institut que ens acull. Però nosaltres no ho hem arribat a veure.
Un cop a Avinyó i sense sortir de l’estació, s’ha organitzat un concert improvisat que ens han ofert alguns dels nostres alumnes. De seguida s’ha format un cercle de gent que aplaudia al final de cada cançó. Ha estat una horeta molt curta.
Hem agafat el tren cap a Carpentràs i hem arribat a l’institut, on hem estats rebuts per la directora i les profes del projecte. Ens hem esperat al pati una estona i s’ha tornat a formar un cercle al voltant dels nostres alumnes, aquesta vegada d’alumnes curiosos i amb moltes ganes de saber qui som i què hi fem aquí. Hem fet dues horetes d’observació de classes, tornar a les aules ha estat dur, després de tants dies i amb tot el cansament acumulat, encara més.
A les 16 hem sortit a fer una volteta per Carpentràs i a berenar, i hem tornat cap al Marie Pila. Poc després, han vingut les famílies i ara ja estan tots acomodats i contents.
Aquest cap de setmana les famílies els portaran a visitar la zona i els mimaran. Dilluns tornaran nous i amb moltes ganes de continuar amb el nostre projecte: Et toi, tu l’as lu ? / ¿Y tú? ¿Lo has leído?
La propera setmana us explicarem en què consisteix.

DIA 2:

Avui ha estat un dia molt cultural! Ens hem aixecat d’hora i hem anat a l’institut acompanyats de la nostra parella francesa. Els hem deixat fent classe i nosaltres hem anat a visitar Avignon, a uns 30 minuts en tren de Carpentràs. Hem visitat “le Palais des Papes” i hem après com vivien els Papes a la capital religiosa d’Avignon durant el segle XIV. Després hem anat a veure un dels ponts més coneguts de França, el “Pont d’Avignon”. A continuació, hem dinat el pícnic que les famílies ens havien preparat i més tard hem visitat la ciutat moderna. Abans d’agafar el tren de tornada, però, hem fet una xocolata calenta.
Ara ja estem descansant amb les famílies d’acollida.

DIA 3:

Avui hem anat amb ganes a l’institut! Alguns de nosaltres hem anat a classe a primera hora amb els nostres companys francesos. D’altres hem arribat una mica més tard i ens hem incorporat a les activitats pròpies del projecte. Primer hem posat en comú les nostres impressions sobre el llibre Las que se atrevieron, de Lucía Asué Mbomio Rubio i després hem preparat unes preguntes que volem fer a l’escriptora.
Després del pati, hem parlat del llibre Triso Tornado, escrit per Violette Bernard i Camille Royer. També li hem preparat unes preguntes sobre la seva vida, obra i els motius que les van portar a escriure aquest llibre. Ja ho tenim tot preparat per la trobada amb elles demà al vespre.
Després de dinar, hem visitat un poble amb molt d’encant. Hem anat a la Fontaine de Vaucluse, a uns 45 minuts de Carpentràs. Aquí, hem jugat en equips internacionals al joc “Time’s up” en les dues llengües de l’intercanvi.

DIA 4:

Avui ha estat un dia molt interessant on hem descobert el petit gran secret de la ciutat de Carpentràs. Hem anat a la biblioteca-museu L’Inguimbertine. De fet, aquest edifici va ser biblioteca i en poc temps es va convertir també en hospital i convent. Avui en dia encara continua sent una biblioteca on es combina la modernitat amb les antiguitats.
Després de dinar, hem tingut la conferència amb l’autora Violette Bernad i la il·lustradora Camille Royer. Totes dues ens han explicat com van arribar a construir juntes el llibre Triso Tornado. A continuació, hem tingut l’oportunitat de fer les preguntes que havíem preparat ahir. Ara ja som a casa, descansant amb les nostres famílies d’acollida.

DIA 5:

Avui ha sigut un dia molt tranquil. Hem anat a l’institut de bona hora i hem fet classe amb els nostres corresponents francesos. Després de dinar hem anat amb les nostres famílies d’acollida per passar l’última tarda i nit junts.
Demà fem el camí de tornada. Sortirem de Carpentràs a les 12h i arribarem amb el tren de les 20:37 a Granollers.

Entrades recents de l’institut