El dia 7 de novembre els alumnes del taller de ciències vam anar al riu Congost, a la zona de Can Cabanyes per fer el mostreig del projecte Plastic Pirates del qual formem part Aquest projecte dona continuïtat als mostrejos de Pescadors de Plàstic que s’han fet els anys 2021 i 2022.

Vam anar-hi caminant des de l’institut. Un cop al riu, vam preparar-ho tot i vam començar el mostreig. Vam fer grups, cada un d’ells feia una cosa diferent. Alguns recollien residus de la llera per classificar-los i pesar-los. D’altres miraven els plàstics que flotaven al riu. Vam trobar força brutícia i moltes tovalloletes que la gent llença en el vàter i acaben al riu.

Tot això, ho vam fer amb l’ajuda dels membres del centre Beta, de la Universitat de Vic, que ens han convidat a ser el centre pilot per la seva nova col·laboració al projecte europeu: Plastic Pirates go Europe! On escoles i agrupacions juvenils recullen dades dels plàstics que es troben als rius d’arreu d’Europa. També van venir a veure com treballàvem reporters de VOTv, que han publicat aquesta notícia, i del 9Nou, que explica aquí la nostra feina.

Ha sigut interessant poder anar a fer això, ja que és una experiència que ens ha obert els ulls a veure que no s’ha de llençar res a terra o al vàter perquè tot perjudica. El que sembla una petita cosa insignificant, si és en grans quantitats, acaba fent malbé l’entorn i perjudica el planeta.

Enllaç a la galeria de fotos

Entrades recents de l’institut