Aprofitant que avui, 26 d’Abril de 2023, commemorem el 86é aniversari del bombardeig de Guernica, que enguany se celebra l’any Picasso, en el 50è aniversari de la seva mort, el departament de socials ha volgut engegar una iniciativa militant contra l’oblit i reivindicativa per la defensa de la pau i la recuperació de la memòria democràtica, en aquests temps tan convulsos.
Hem dut a terme una sèrie d’intervencions educatives que estaran a la vostra disponibilitat des d’avui dia 26 fins al pròxim 31 de Maig, data de commemoració del bombardeig de Granollers i que posarà punt final a aquesta intervenció:
Espai Arcadi Oliveres
Trobareu exposat l’obra “Guernica”, de Picasso, amb explicacions detallades sobre les escenes de l’obra, el context de la mateixa o la vida i obra de l’autor.
Efemèrides
Avui 26 d’Abril i el 31 de Maig, dedicarem l’efemèride a recordar els bombardejos respectius de Guernica i Granollers.
Música dels canvis d’hora
La música que sona als canvis d’hora, tant els grups com la lletra, giraran al voltant de la denúncia del terrorisme feixista durant la guerra civil i règim franquista, la crítica contra l’oblit voluntari de la història o la reivindicació de la pau i la memòria democràtica.
 
Murals artístics sobre la repressió franquista
Al segon pis, estaran exposats els murals realitzats per l’alumnat del batxillerat artístic al voltant de la temàtica de la repressió franquista.
TV i Vídeos al centre
A la televisió del centre, hi haurà projectats dos audiovisuals creats per l’alumnat de 2BHS de la promoció de 2020, que es basen sobre la denúncia dels fets de Guernica.
Dia 31 de Maig: commemoració del bombardeig de Granollers
Acte col·lectiu d’homenatge a les víctimes del bombardeig en el 85è. Aniversari
“Que els seus noms no s’esborren de la Història…”

Entrades recents de l’institut