Just el dia de la tornada de les vacances de Setmana Santa, el 23 d’abril, es va celebrar al nostre institut la tradicional Festa de Sant Jordi en dos torns diferents d’una durada d’una hora cadascun. Al primer hi assistiren els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO i, al segon, els de 4t i batxillerat.

L’acte s’inicià amb una actuació musical dels alumnes de 2n de batxillerat escènic en què interpretaren magistralment les cançons Wilkommen de Fred Ebb i John Kander i la versió catalana de Mack the Knife de Bertold Brecht i Kurt Weill.

Els presentadors conduïren de forma amena l’acte i varen recordar dues efemèrides: el 20è aniversari del Batxillerat d’Arts del nostre centre i que enguany és l’any Joan Brossa, poeta de la segona avantguarda catalana, de qui se celebra el centenari del seu naixement. Per a Brossa, la poesia era una eina de comunicació, oberta, transversal, polièdrica i va saber crear un llenguatge i un univers propi. Per aquesta raó en alguns dels certàmens literaris d’aquesta edició del nostre institut es va demanar que es presentessin poemes visuals, foto-poemes…

Com és costum, es lliuraren els premis dels diferents Certàmens Literaris que es convoquen al centre: de Llengua Catalana, Castellana, Anglesa, Francesa (per primera vegada), així com els del Concurs de Fotografia Matemàtica. Precisament d’aquest concurs, el primer premi de cada categoria participarà al XXè Concurs de l’Associació de Barcelona per a l’Ensenyament i Aprenentatge de les Matemàtiques. El Departament de Matemàtiques va lliurar també un obsequi a l’Oriol Riera de 1r d’ESO pel Pi-relat que va escriure amb les 94 primeres xifres del nombre pi. Des del CREAMAT (Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques) el felicitaren pel seu rècord particular de decimals.

Durant l’esdeveniment, es llegiren fragments d’algunes de les obres premiades i es va amenitzar l’ambient amb música i cançons festives mentre els guardonats s’acostaven emocionats i somrients a recollir el seu premi: un diploma, una rosa i, en el cas dels primers premis de Llengua Catalana i Castellana, també un val bescanviable per un llibre. Als primers premis del Concurs de Fotografia Matemàtica se’ls donava el calendari que edita cada any l’ABEAM amb algunes fotografies premiades a l’edició anterior.

S’atorgaren un total de 82 premis entre els 650 alumnes del centre, distribuïts de la següent manera entre els diferents certàmens: 21 premiats de Ll. Catalana, 21 de Ll. Castellana, 17 de Ll. Anglesa, 12 de Ll. Francesa, 10 de Fotografia Matemàtica i 1 de Pi-relat.

L’acte tenia una estructura circular ja que finalitzà amb una altra actuació musical, la de les germanes Delmás, Sofía (4t d’ESO) i Sara (2n d’ESO). Ens varen interpretar amb teclat i flauta travessera diverses peces musicals enllaçades.

Els encarregats d’organitzar i conduir l’acte varen ser alumnes de 2n de batxillerat amb el suport del Departament de Llengües i el Departament d’Arts. Es responsabilitzaren de diferents rols: presentadors (Andreu Garcia i Núria Pou), lectors (Nerea Cuacos i Marc Calahorro), tècnics de so (Andreu Ginestet i Albert Rodríguez), encarregats de lliurar els premis (Islam El Ouadi i Sandra Sánchez), fotògrafs (Aina Ginestet i Àngels Guerras), periodistes (Maria Dordas i Eva Francès), disseny del diploma de Ll. Catalana (Dànae Carreta)…

Des d’aquí volem agrair-los la seva inestimable col·laboració!

Entrades recents de notícies de l’Institut