El passat dilluns 2 de maig, l’alumnat de 3r d’ESO va gaudir de la visita de Maria Carme Roca, escriptora de la novel·la Katalepsis, que han llegit aquest curs.

Katalepsis explica la història de L’Èric, un noi de 17 anys que estudia en un institut de Barcelona, que pateix catalèpsia, malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort però segueix conscient. L’Eric descobreix que consumint cocaïna es pot provocar un atac catalèptic, així que ell i el seu amic Gerard es dediquen a buscar baralla a la sortida de les discoteques per posar en escena el seu “numeret”. Quan l’Eric rep un cop del seu atacant, aquest pensa que l’ha mort.

Maria Carme Roca és autora de més de seixanta llibres, destinats tant al públic adult com juvenil i infantil. Dels més recents que ha publicat destaquem: A Bàrcino, El far, Tutankamon. El descobriment de la tomba o Sense filtres. Ha guanyat nombrosos premis, entre els quals el Joaquim Ruyra de literatura juvenil amb Katalepsis l’any 2012 o el Prudenci Bertrana amb El far l’any 2018.

A partir de les preguntes que els alumnes havien preparat, l’autora va anar desgranant la gènesi de Katalepsis i la seva visió de l’ofici d’escriure. L’obra sorgeix del seu interès per les malalties neurològiques i de la por a ser enterrat en vida. S’inspira en autors com Edgar Allan Poe o Alexandre Dumas. Per a ella, tota obra artística és comunicació i escriure una història, un viatge. També ens va parlar dels “escriptors de brúixola” i dels “escriptors de mapa”. Ella es considera “de mapa”, ja que abans de començar a escriure ja sap què vol explicar.

En acabar, l’alumnat va poder demanar a l’autora que els dediqués la novel·la.

Entrades recents de 3r d’ESO