El dilluns dia 28 de novembre ens va visitar l’Eloi Vila. Com sabreu, l’Eloi, periodista de professió, és conegut per les seves col·laboracions a RAC1, Catalunya Ràdio, també com a guionista a diversos programes de TV3 i sobretot com a cocreador de programes televisius de recerca històrica com
«Trinxeres» i «Quanta guerra».

És aquesta vessant de l’Eloi, la de periodista i historiador, pel qual el vam convidar a fer-nos una xerrada davant de tot l’alumnat de 2n de BTX.

Aquesta trobada està emmarcada en el projecte de col·laboració i intercanvi amb el Lycée Bagatelle de Narbona que titulem «Geopolítica de la guerra i l’exili» i que aquest curs impulsem des del Departament de Ciències Socials del Celestí Bellera.

L’Eloi ens va ajudar a entendre que la guerra civil i l’exili, més enllà de noms i dates, són sobretot històries humanes, milers de vides, molt sovint silenciades que cal desempolainar per a poder-ne parlar. Va ser molt interessant també l’explicació sobre el procés per a la recerca de dades i en l’àmbit més televisiu, com es passa d’una recerca històrica a un producte audiovisual potent.

Estem molt contents d’haver pogut compartir una estona amb l’Eloi, segur que el tornarem a veure aviat per l’institut.

Entrades recents de l’institut