Exercici 3. Construïm una línia del temps amb la història de la Terra.

L'objectiu final és representar de la història del nostre planeta en una corda amb làmines penjades, mantenint l'escala del temps geològic.

Per això primer ens repartirem les diferents etapes de la història de la Terra, cadascú en farà una. La setmana vinent posarem el que hem fet en comú i muntarem la línia del temps.

Heu de preparar un pòster o infografia de mida A4 amb el nom de l'era, període i època que us ha tocat, quan comença i quan acaba, un resum dels esdeveniments més importants i alguna imatge de les espècies que hi podíem trobar (Pot ser la fotografia d'un fòssil o alguna representació)

Aquest document s'ha de penjar a aquesta tasca en format .pdf no més tard del 6 de febrer.

A part de preparar aquest document cal que el sapigueu explicar els companys l'esdeveniment i era que us ha tocat. Cadascú explicarà la seva part a classe entre els dies 6 i 8 de febrer.

Quan acabem les presentacions muntarem la línia del temps. La farem a escala i vosaltres decidiu com la voleu fer, al voltant del laboratori, a les escales de l'institut...

Jo portaré la corda per fer la línia del temps.

Us deixo aquí una taula amb tots els períodes geològics que hem de treballar, cadascú n'ha d'escollir un. La feina és INDIVIDUAL. Si voleu ajudar-vos entre vosaltres, podeu agafar esdeveniments d'una mateixa era i treballar-los conjuntament, però cadascú haurà d'entregar la seva infografia/pòster A4 amb l'esdeveniment escollit i explicar-la als companys.

Aquí teniu els mateixos períodes amb els anys que corresponen a cadascun d'ells:

També us deixo aquí els simuladors que hem fet servir i altres que us aniran bé per continuar amb l'exercici:

Earthviewer

Travel Through Deep Time With This Interactive Earth

Simulating worlds. Four billion years in four minutes


Bona feina!