Per commemorar el dia escolar de la No-violència i per a la Pau, els alumnes de 1r de batxillerat vam poder gaudir d’un acte relacionat amb la literatura àrab i hebrea. L’esdeveniment estava dividit en tres escenaris que van transcórrer a la vegada.

En primer lloc, ens va visitar l’Anna Bejarano, especialista en literatura hebrea contemporània i traductora literària. Entre les obres traduïdes, destaca l’obra d’Etgar Keret De repente llaman a la puerta, un recull de contes insòlits i plens d’enginy. Uns dies abans, a les classes de Literatura i també d’Història, vam poder llegir alguns dels seus contes i analitzar-los. Ens vam adonar que les seves narracions estan relacionades íntimament amb els somnis, la identitat, la ficció, les malalties… Fins i tot a alguns alumnes els hi va recordar l’estil de Frank Kafka.

El segon esdeveniment va ser la representació d’un parell de contes d’Etgar Keret i la recitació de diferents poemes. L’obra de teatre va ser dirigida per la Laura López i representada pels alumnes del Batxillerat Escènic. Els poemes recitats eren de l’autor Iehuda Amikhai i del gran poeta àrab contemporani Mahmud Darwix. L’escenificació va ser molt emotiva i plena de sensibilitat.

<

Per veure la resta de fotografies, fes clic sobre la imatge

En el tercer espai van tenir lloc les taules de debat. En total eren sis taules dirigides pel professorat i els alumnes anaven rotant i debatent alguns dels següents temes: La llengua ens uneix o ens separa; Impacte de gènere en el conflicte de Pròxim Orient; La tecnologia pot afavorir la pau en un conflicte?…

El funcionament de les taules va ser el següent: en primer lloc, el moderador feia una introducció de cinc minuts. A continuació els alumnes debatíem i donàvem l’opinió. Aquesta segona fase durava uns deu minuts. Per acabar, el moderador recollia les dees principals i feia el tancament. Va ser una experiència molt enriquidora i que resumia el sentit d’aquesta jornada: paraula i pau.

Alumnat liT2.0