A la matèria de creació literària de 1r de batxillerat durant el segon trimestre hem llegit Paraules, flors i pólvora, de Cinta Arasa (de qui vam rebre la visita el passat 22 de febrer) i publicat per animallibres. La proposta d’aquesta lectura sorgeix del XXIX concurs El gust per la lectura a partir del qual s’han fet diverses propostes a l’alumnat per tal d’elaborar un producte per fomentar la lectura de l’obra i gaudir del plaer de la lectura.

Han treballat individualment o per parelles i han escollit l’opció que més els ha agradat partint d’algunes de les activitats fetes d’un dossier elaborat per l’Helena Pol, professora de literatura catalana i col·laboradora del gust per la lectura.

L’alumnat ha dedicat entre 6 i 8 sessions al treball i han sorgit propostes molt interessants de les quals ells mateixos n’han escollit 3 que es presentaran al concurs. A continuació, els títols, enllaçats als treballs presentats:

Inscripció 4865

Caminant amb la Mercè: Sira Clot Pérez i Emma Peinado Muntsant.

Jardí de paraules: Berta Ruiz Grau.

Més enllà dels límits: Marieta Jahaira Azúa Muñiz i Anna Parra Carbajal.

Altres propostes de l’alumnat, que no hem presentat a concurs:

Un tastet de Paraules, flors i pólvora.

El jardí de la Mercè.

El nostre tresor.

Dignitat catalana. Revista.

Un còmic de Paraules, flors i pólvora.

Amb aquest projecte han posat en pràctica competències lingüístiques, digitals o artístiques, i han pogut deixar llibertat a la imaginació.

I el que destaquen és l’aprenentatge del que passava en un moment històric com va ser la dictadura de Primo de Rivera, la censura i el que va significar l’exili per alguns autors i autores catalans.

Entrades recents de l’institut