Del 18 al 20 d’octubre de 2023, es va celebrar la segona edició de l’stage artístic Arts Bellera i van formar-ne part una setantena d’alumnes de 1r de batxillerat d’arts, tant de la modalitat plàstica com de la modalitat escènica.

Durant aquests tres dies, l’alumnat va participar en tallers de diferents disciplines artístiques oferts per professionals del sector. Enguany, els artistes convidats van ser els Escarlata Circus (circ i arts escèniques) https://escarlata.com/, la Núria Coromines de la companyia Las Huecas (performance) https://huecas.hotglue.me/, l’Adrià Girona (teatre i performance), la Marta Ros (coreografia i moviment) https://linktr.ee/Martaros, en Xavi Lloses (art sonor) https://www.cccb.org/ca/participants/fitxa/xavi-lloses/226892 i l’Aloma Lafontana (escultures portables) https://alomalafontana.com/ . L’espai que va acollir aquestes jornades, va ser l’Alberg La Conreria de Tiana.

Des de fa anys, un dels objectius principals del Departament d’Arts de l’Institut Celestí Bellera és que l’alumnat plàstic i escènic comparteixi processos creatius i que les fronteres entre “la cosa plàstica” i “el fet escènic” es desdibuixin. Així doncs, la hibridació de llenguatges va ser un dels plats forts de les jornades.

Aquesta experiència a inicis de curs, en format de residència de creació, vol ser una forta “sacsejada creativa” per a l’alumnat que comença a fer camí en el món de les arts i també, li permet conèixer la manera de treballar i la línia pedagògica del Departament d’Arts del nostre centre. Al mateix temps, aquesta estada artística actua com a cohesionadora de grup i és una oportunitat per teixir amistat amb els companys i companyes de la promoció.

Departament d’Arts de l’Institut Celestí Bellera
@artsbellera
https://arts.bellera.cat/