LA MEVA GERMANA VIU SOBRE LA LLAR DE FOC

 En Jamie té deu anys, una germana gran, la Jasmine, una adolescent rebel, un pare que beu massa , una mare que va marxar casa, un gat, en Roger, i una altra germana, la Rose. Però la Rose fa cinc anys que va morir i ara viu en un gerro, sobre la lleixa de la llar de foc. La seva família s’esquerda. Ara en Jamie veu una oportunitat en un concurs per a joves talents: podrà reconstruir el que s’ha trencat?”

Aquesta és la sinopsi de la novel·la La meva germana viu sobre la llar de foc d’Annabel Pitcher que han utilitzat els alumnes del grup 3 de 2n ESO per participar al projecte booktràiler organitzat a través de la Biblioteca Roca Umbert i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat.

Un booktràiler és un vídeo que ens dóna pistes d’allò que llegirem, però sense ser explícits per tal de motivar la lectura del llibre en qüestió. Per elaborar els vídeos hem fet sis sessions teòricopràctiques i una sessió col·lectiva amb la resta d’instituts participants.

A les primeres sessions, la Mon Mas ens va fer jugar i ens va ensenyar a descobrir que tots tenim un nen a dins i que amb els llibres el que hem de fer és imaginar i somiar. Després amb la Paula G. Monar hem après què són els plans i quin tipus d’imatges i músiques són més adequats en cada moment.

A continuació podeu llegir un parell de fragments i els vídeos finals que esperem que us cridin l’atenció i us facin agafar el llibre:

 

FRAGMENTS:

 «La meva germana Rose viu sobre la llar de foc. Bé, almenys una part d’ella.»

«Tornem a trobar-nos, Spiderman, em va dir. I jo li vaig respondre, A quanta gent has salvat avui, Noia M? Va fer com si comptés amb els dits de la mà. A nou-cents trenta-set, va dir mentre arronsava les espatlles. Avui ha sigut un dia tranquil.»…

 

IMATGES