Dia 1

Bona nit famílies,

El trajecte es preveia llarg aquest matí però ha estat prou animat.
Després de sortir de Granollers, ens hem trobat amb en Ton, al Clot i hem continuat fins a Arc de Triomf i Estació del nord. Hem tingut temps per esmorzar i hem agafat el primer bus que ens ha dut fins als afores de Montpellier.
Allà hem dinat en un parc, alguns han aprofitat per fer una caminada, altres per jugar a jocs de societat o xerrar.
S’ha notat un fort vent en passar per la frontera, però durant l’espera no ha fet gaire fred mentre ha fet sol.
Més tard, hem agafat el segon bus que ens ha portat fins a Avignon, allà ens esperaven les famílies. Tot i que en l’última mitja hora, tots estaven una mica nerviosos perquè s’haurien de separar i trobar-se amb les famílies, la rebuda ha estat molt càlida i tots ens han confirmat que tot anava bé.
Demà ens trobarem a l’institut, a les 8 per participar a l’esmorzar de benvinguda que ens oferiran i començarem amb les activitats relacionades amb el projecte i l’observació de classes.

Ton i Alicia

Dia 2

Bona nit,

Avui, ens hem trobat a l’institut a les 8:00, la directora ens ha donat la benvinguda i ens han ofert un esmorzar molt complet.
Més tard, hem fet un taller de descoberta del guió cinematogràfic. Hem après que hi ha un munt de persones amb feines molt diferents que intervenen en la creació d’una pel·lícula, com s’ha de desenvolupar una història i quines parts ha de tenir per a què funcioni. En una segona part més pràctica, hem pogut veure un curtmetratge premiat i rodat durant el festival de teatre d’Avinyó on hem pogut identificar totes aquestes informacions.
Després d’observar classes una horeta, els alumnes catalans i francesos han dinat tots junts a la cantina, o la cafeteria com li diuen aquí, la cantina és pel alumnes més joves, fins a 4t.
Segona observació de classes i després, hem fet una activitat en què els alumnes han preparat preguntes en equips internacionals per les conferències de demà.
Un cop acabades les classes, tothom ha anat marxant cap a casa.

Els vostres fills i filles s’han acomodat molt bé a les famílies d’acollida i es veuen molt contents amb les seves parelles d’intercanvi.

Demà farem dues videoconferències amb dues persones que realitzen feines en relació amb el cinema.

Fins demà,

Ton i Alicia

Dia 3

Bona nit,

Avui, ens hem trobat a l’institut a les 8.00. Hem començat amb una petita explicació de la professora d’espanyol de França que ens ha explicat una activitat per fer a la tarda a Avignon. Seguidament, hem fet una interessant videoconferència amb Virginie Courgenay, la responsable de doblatge de Disney France; i, una altra amb Jean-François Frontera, responsable del contingut digital de cinema del Canal+. Ambdues conferències molt enriquidores pel nostre projecte.

Un cop acabades les videoconferències, hem pogut presenciar una classe de Dret en francès i després d’aquesta, els alumnes han procedit a dinar amb els seus companys.

Quan hem tingut la panxa plena, hem anat a buscar el tren per anar a Avignon. Un cop allà, hem tingut dues hores per poder gravar vídeos que necessitem per després integrar en el nostre curtmetratge amb els nostres companys francesos. En l’activitat havíem de fer de Greeters (persona local que ajuda als nouvinguts o turistes a familiaritzar-se amb la zona). L’activitat ha estat un èxit i ens ho hem passat genial!

Un cop acabada la visita a Avignon, tothom ha marxat cap a casa. Ara toca gaudir d’un magnífic cap de setmana amb les famílies d’acollida per França.

Fins dilluns,

Ton i Alícia

Dia 6

Bona tarda,

Quin dilluns tan intens!
Hem començat el dia assistint a algunes classes amb les nostres parelles franceses. Després, hem fet una sessió on hem preparat guions pels nostres curtmetratges que gravarem quan ens tornem a trobar a Granollers i amb això hem acabat el matí. Hem anat a dinar amb les parelles i hem engegat amb les classes de la tarda, on hem participat en un taller d’edició de vídeos, de subtitulació i doblatge que ha resultat molt pràctic i útil pel nostre projecte. Un cop acabat, hem marxat cap a casa a preparar les maletes.

Fins demà,

Alícia i Ton

PD: Arribarem sobre les 21:30 a Sants Estació i a Granollers, sobre les 22:30, els vostres fills i filles us avisaran quan agafem el tren cap a Granollers.