Dia 1 – 3 de febrer

Bona nit,

Avui ha sigut un dia molt intens i ple d’emocions! Després d’un vol bastant tranquil que ens ha portat a Estocolm, hem aprofitat el dia per conèixer la ciutat. Els mateixos alumnes ens han fet de guies a partir d’un itinerari que havien preparat a classe. Hem caminat molt, s’ho han pres molt seriosament i ens han portat a alguns dels llocs més emblemàtics de la ciutat. És preciosa! El temps ens ha acompanyat bastant, ja que hem tingut una temperatura bastant agradable, tot i que quan ha marxat el sol, hem notat la baixada de la temperatura. Ens comenten que a partir de dilluns passarem una mica més de fred.
A la tornada hem aprofitat per comprar junts al supermercat. Han escollit ells mateixos el sopar i l’han cuinat. Us enviem algunes fotos per comprovar que són uns grans cuiners!
Ara ja estan a les habitacions i dormen. Sabem que demà serà un dia important per perquè coneixeran els seus corresponents. Estan nerviosos, però amb moltes ganes.

Bona nit!

Jordi, Alícia i Ana María.

Dia 2 – 4 de febrer

Bona nit,

Avui ha tornat a ser un dia molt interessant. A primera hora ens aixecàvem i preparàvem l’esmorzar. Hem aprofitat també per fer el dinar i emportar-nos-el. Hem de dir que han tornat a cuinar els vostres fills i fills i ens han preparat un entrepà de truita amb formatge i pernil que estava boníssim! Ens hem posat a recórrer la segona part de la ruta per Estocolm que ahir no vam tenir temps a fer. A tots ens ha encantat la ciutat, tot i que avui hem passat una mica més de fred. No feina tant de sol. A les 15.30 h ens dirigíem a l’estació d’Estocolm per agafar el tren que ens ha portat fins a Örebro. En l’últim tram del viatge ja afloraven els nervis, però a l’arribada les famílies han sigut molt amables!
Fa deu minuts que ens han comentat que tothom està a casa i molt bé.
Demà coneixeran els companys de Finlàndia i Portugal i començaran una setmana de treball i convivència que segur que serà molt engrescadora i enriquidora.

Godnatt!

Jordi i Ana María.

Dia 3 – 5 de febrer

Bona nit!

Els nostres alumnes ho estan fent genial! Avui venien molt contents a primera hora del matí i explicaven que ahir al vespre es van trobar a gust amb les famílies. Ens hem trobat a l’institut a les 9 h i els han rebut amb un esmorzar i un concert de música. Tot seguit, s’han barrejat amb altres instituts i han fet activitats de coneixença per acabar de trencar el gel. Cal destacar que s’estan relacionant amb tothom i sembla que es coneguin des de fa més temps.
Hem dinat a la cantina (tot estava boníssim!) i a la tarda han participat d’un Instagram Challenge relacionat amb la sostenibilitat a la ciutat d’Örebro. Demà sabran quin grup ha sigut el guanyador. També hi ha hagut temps per visitar Wadköping, la ciutat vella d’Örebro. A les 16 h han tornat amb les seves parelles; alguns han acompanyat el seu corresponent a fer alguna extraescolar, i d’altres han aprofitat per tirar-se en trineu. Hem vist alguns vídeos i s’ho estaven passant genial!
Ara tothom ja és a casa. Els hem avisat que demà s’han d’abrigar molt. Sembla que encara farà més fred que avui i toca caminar una bona estona. Segur que anirà molt bé!

Vi ses imorgon!

Dia 4 – 6 de febrer

Bona nit!

Avui sí que ha fet fred! I ara està nevant! Tot i això, els alumnes, que han vingut molt ben preparats amb malles, bufandes, guants i gorros, han fet un recorregut d’una hora i mitja per la reserva natural d’Oset i han pogut gaudir d’un paisatge amb llacs congelats i neu pels camins. Abans d’acabar, el guia ha encès una foguera i els han convidat a un esmorzar que els ha reconfortat.

A la tornada a l’institut, han dinat a la cantina i després han anat a l’aula de treball. S’han dividit per grups i han investigat sobre alguns dels recursos sostenibles de la ciutat d’Örebro relacionats amb diferents àmbits (transport, turisme, natura, comerç…). Han recollit tota la informació, l’han posat per escrit i han confeccionat una sèrie de pòsters i cartells.
Abans de marxar amb les famílies, alguns dels nostres alumnes han improvisat algunes cançons amb diferents instruments i acompanyats d’en Jordi Puig i altres alumnes de Portugal, Suècia i Finlàndia. Ha sigut un moment molt agradable que ha amenitzat la tarda a l’institut.

Demà ens espera molt més! I el millor de tot és que els veiem feliços.