El divendres 15 de setembre farem la 2a Marxa pel clima. Enguany farem una acció al pati de l’institut. Els alumnes de 1r i 2n d’ESO la faran després del primer pati i la resta a les 11:30.

Aquesta acció s’emmarca en la Vaga Escolar pel Clima, del moviment Fridays for future. És un moviment internacional d’estudiants que participa en les mobilitzacions pel clima, que implica parar l’activitat escolar i sortir als carrers a demanar justícia ambiental. Tot i que anteriorment ja s’havien fet accions en defesa del clima, aquest moviment va començar a organitzar-se i publicitar-se quan l’activista climàtica Greta Thunberg va escenificar una acció l’agost 2018 fora el parlament suec Riksdag, aguantant una pancarta en el que es llegia “Skolstrejk för klimatet” (“Vaga Escolar pel Clima”).

Enguany la demanda se centra en la descarbonització.
La descarbonització significa que les fonts energètiques no tinguin l’origen en els combustibles fòssils. D’aquesta manera es podria reduir la gran quantitat de gasos d’efecte hivernacle que s’emeten en la combustió energètica a l’atmosfera, descarbonitzar és una opció que inexorablement passa per un decreixement en el consum energètic.

Aquesta és una acció totalment imprescindible si es volen aconseguir els Acords de París, que tenen l’objectiu de limitar l’augment de la temperatura mitjana global a 2ºC.