Com cada any, diferents alumnes de l’Institut participen als concursos matemàtics que organitzen diferents organitzacions.

El 13 de desembre alumnes de 3r i 4t de l’ESO van participar telemàticament als Problemes a l’Esprint que convoca la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT) i el CESIRE/CREAMAT del Departament d’Ensenyament. Aquest any la participació va ser de 173 equips de 138 centres, de Catalunya, Balears i País Valencià, que van fer constar la participació de 3.366 alumnes.

El 14 de febrer va ser el torn dels Problemes a l’Esprint de 1r i 2n de la ESO. Hi participen equips de diferents Instituts dels Països Catalans. Enguany amb una participació rècord de 219 equips, de 161 centres diferents, de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià, amb un total de 4.938 alumnes participants.

El 25 de gener, alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t de l’ESO van participar a la primera fase de la Copa Cangur al Tecnocampus de Mataró. Va participar 1 equip de la categoria Cadet (7 alumnes de 1r i 2n de la ESO) que va quedar en 4a posició i dos equips de la categoria Júnior (7 alumnes de 2n, 3r i 4t de l’ESO). Va ser una jornada molt emocionant competint contra altres equips de la comarca.

Us adjuntem fotografies dels concursos realitzats que han permès a l’alumnat gaudir de les matemàtiques d’una manera diferent i divertida!

En breu celebrarem al centre les proves CANGUR, concretament el 21 de març. Aquesta activitat matemàtica anual és un concurs de participació individual. Està promoguda per l’associació internacional Le Kangourou sans Frontières, que es marca com a objectiu la promoció de les matemàtiques entre la gent jove i la mainada, mitjançant una participació massiva en una activitat científica, sense intentar fer cap seleccni comparació entre centres ni entre zones geogràfiques. Le Kangourou sans Frontières delega a les societats nacionals l’organització local i la traducció i adaptació concreta de les diverses proves a cada llengua. La Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), és l’entitat titular de l’organització en els territoris de parla catalana.

Hi participaran tots els alumnes de 1r d’ESO, els alumnes de 2n d’ESO, i aquells alumnes de 3r, 4t i batxillerat que ho vulguin. Els resultats es proporcionen individualment indicant la posició obtinguda respecte a la resta de participants de Catalunya.

Animem a tot l’alumnat a participar-hi i a posar a prova els seus dots matemàtics! Recordar-vos que “L’home mai sap del que és capaç fins que ho intenta” (Charles Dickens).

Departament de Matemàtiques de l’IES Celestí Bellera