La setmana passada una de les nostres orientadores, l’Anna Nuel, va poder desenvolupar un Job Shadowing a un institut de Finlàndia. El Job Shadowing va consistir a poder assistir a diferents classes durant una setmana seguint a diverses professionals del centre per comprendre com és el sistema educatiu finès i quins aspectes entorn de la inclusió educativa podem aplicar al nostre centre.

Un dels aspectes més rellevants que es van poder observar va ser la gran quantitat de professionals que treballaven a les aules. Les classes comptaven amb un mestre especialitzat en la matèria i diferents educadors que entraven dintre de les aules com a suport per a la inclusió de l’alumnat al grup classe. Ens encantaria poder comptar amb tants recursos humans al nostre centre!

Tot i fer matèries comunes a les nostres, ens van mostrar com fan les classes de House Economy, on aprenen a cuinar, desenvolupar tasques de la llar (posar rentadores, cosir…) i a aprendre com sostenir una llar. Altres classes interessants van ser la de Health Class, on es treballa al voltant de la salut personal, salut sexual i reproductiva, ús de pantalles i relacions interpersonals.

Agraïm enormement l’acollida de l’institut de Taavati on s’ha pogut fer el Job Shadowing i esperem poder seguir aprenent i veient altres centres per entendre altres realitats i poder seguir construint la nostra.