Dia 1

Bona nit, famílies!

Avui ha sigut un dia de viatge que ha anat tot rodat.

De bon matí ens hem enlairat des de Barcelona, i després d’unes dues hores de vol, hem arribat a Praga abans de l’hora prevista. Hem anat fins al centre amb transport públic, i després, caminant cap a l’estació d’autobús, hem pogut veure l’ambient i l’arquitectura dels seus carrers principals. A les 14.10, ben puntual, ha arrencat l’autobús que ens portaria a Dresden en un parell d’hores i on ens estaven esperant les famílies acollidores.

Avui toca descansar que demà tenim un dia ple d’activitats!

Mònica i Lali

Dia 2

Bona nit, famílies,

Avui dilluns hem pogut conèixer el Gymnasium Tolkewitz, un institut en un edifici molt gran i lluminós. Al matí ens han presentat els professors alemanys que participen en el projecte i hem fet alguns jocs de coneixença molt divertits.

Després d’un esmorzar boníssim que hem compartit tots, hem començat a treballar en el projecte de turisme sostenible. L’objectiu és que, en petits grups, dissenyin una proposta de tour cultural i amb perspectiva ecosocial per la ciutat de Dresden.

Després de dinar hem agafat el tram fins al centre de la ciutat i allà hem pogut veure els edificis més importants per la història i la cultura de la ciutat, a través d’una gimcana fotogràfica. Demà sabrem quin grup ha estat el guanyador!

Per acabar, a la tarda hem pogut gaudir de temps lliure amb els amfitrions alemanys.

Això és tot per avui, fins demà!

Mònica i Lali

Dia 3

Bona nit, famílies!

Avui hem començat el dia a l’institut, continuant el treball en grups del projecte de turisme sostenible, i on han acabat de dissenyar la seva proposta de ruta per la ciutat de Dresden.

A mig matí, hem agafat el Tram per dirigir-nos a la fàbrica-museu de la marca de cotxes Volkswagen, on hem pogut aprendre i veure, in situ, com és la línia de muntatge d’alguns dels seus models. També hem pogut veure quines estratègies està duent a terme la companyia, per tal d’encaminar-se cap a un model de mobilitat més sostenible.

A la tarda, els alumnes han tingut temps per estar amb les famílies i, a les 19 h, havent sopat, hem anat a fer unes partides en un “Dark Minigolf”, situat als afores de la ciutat, on també hi hem arribat amb el Tram. S’ho han passat d’allò més bé intentant ficar la bola al forat amb les ulleres 3D posades!

I demà… excursió de muntanya! Fins demà!

Mònica i Lali

Dia 4

Bona nit,

Avui ha estat un dia molt diferent dels altres, perquè no hem anat a l’institut sinó que hem conegut l’entorn natural de la ciutat per posar en pràctica el turisme sostenible que hem estat treballant.

Ens hem trobat ben d’hora a l’institut i des d’allà hem agafat un tramvia i un tren fins a una zona anomenada la Suïssa Saxona, un indret natural molt bonic al voltant del riu Elba. Després de travessar el riu amb una embarcació, hem fet una excursió fins a un petit turó des d’on es veien unes vistes espectaculars de la zona. A tothom li ha agradat molt!

A la tarda hem tornat a la ciutat i tothom ha tingut estona lliure. Mentre que alguns han fet activitats amb les famílies alemanyes respectives, d’altres s’han trobat per anar a fer una volta pel centre de la ciutat.

Això és tot per avui, demà més!

Fins aviat,

Mònica i Lali

Dia 5

Bona nit, famílies!

Avui els alumnes han començat el dia fent les presentacions en grup del seu tour sostenible per la ciutat de Dresden. Un cop acabades totes, s’ha decidit grup guanyador, en funció del nivell d’aplaudiments rebut per l’audiència. Aquest grup és el que després ens ha portat al centre de la ciutat, i ha explicat cada punt del seu itinerari, com autèntics guies turístics. Dins de les parades del tour, havien previst pujar a dalt de la “Church of our Lady” i dinar un plat típic alemany, el currywurst!  Un cop acabat el tour, cadascú ha anat a casa seva a acabar de preparar els plats pel buffet internacional del vespre.

A les 17 h ens hem trobat un altre cop a l’escola per la festa final. Hem pogut tastar plats típics de casa nostra, de Grècia i d’Alemanya, que han cuinat els alumnes. Estava tot boníssim! S’han repartit els premis de la millor foto a Instagram, del millor jugador de minigolf i del millor “cultour”, i llavors s’han repartit els certificats.

A continuació, ha vingut el DJ Thomy, i ha animat la vetllada amb una varietat de música internacional i alemanya. Han ballat sense parar durant molta estona! S’ho han passat d’allò més bé. A les 22 h, tal i com ens havien dit, s’ha acabat la música. Ens hem acomiadat de la delegació grega, que marxa demà, i tots cap a casa.

Fins demà!

Mònica i Lali

Dia 6

Bona nit,

Això ja va arribant al final. Ahir a la nit ja ens vam acomiadar dels companys grecs i demà ja tornarem cap a casa. Abans, però, hem aprofitat al màxim l’últim dia.
Al matí hem anat a l’institut per última vegada i hem pogut assistir d’oients a diferents classes (Física, Geografia, Anglès, Espanyol…). Hem comprovat en primera persona quines diferències hi ha entre el sistema educatiu alemany i el nostre, i és que la dinàmica de les classes és ben diferent.

Després hem anat cap al centre de la ciutat, al Museu Alemany d’Higiene de Dresden, on hem pogut veure dues exposicions interessantíssimes. La primera ens explicava la història del museu durant l’època de la DDR i la importància que va tenir el museu per a l’Alemanya socialista. Hem pogut conèixer una mica més el passat històric de la ciutat i d’aquesta part del país. La segona exposició era sobre cos i anatomia, salut, malaltia, alimentació, reproducció, sexualitat… Ens ha servit molt per repassar els coneixements de Biologia!

A la tarda hem tingut estona lliure, que alguns han aprofitat per fer activitats amb família i d’altres han ocupat jugant al Làser Tag.

Aquesta nit ja és l’última que passem amb els nostres companys alemanys. Demà cap al migdia agafem el bus cap a Praga i després l’avió cap a Barcelona.

Ens veurem demà a l’aeroport!

Mònica i Lali