Durant aquest curs els alumnes de 3r d’ESO, en el marc de la matèria de Serveis Comunitaris, han realitzat diferents accions de voluntariat i servei a la comunitat participant en diferents projectes: Projecte Rius, Let’s Clean Up Europe, Divulga i Interlace. Tots ells tenen un objectiu comú, conèixer l’entorn natural, estimar-lo i cuidar-lo per ajudar a mantenir-ne la biodiversitat.
Aquest any, gràcies a l’Ajuntament de Granollers, una part dels alumnes han tingut la sort de participar en el projecte Interlace. INTERLACE, és un projecte de cooperació internacional que pretén enfortir la restauració d’ecosistemes urbans a la Unió Europea i Amèrica Llatina. Granollers és una de les sis ciutats pilots que participen en aquest projecte juntament Chemnitz (Alemanya), l’àrea metropolitana de Cràcovia (Polònia), l’àrea metropolitana del Corredor Biológico Interurbano María Aguilar (Costa Rica), Portoviejo (Equador) i Envigado (Colòmbia). En total, però, hi ha 20 socis que participen en el projecte, entre ells, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els alumnes han pogut gaudir d’un taller de Minecraft on podien representar les seves solucions ambientals basades en la natura (SBN).
Tota aquesta feina ha culminat en uns tallers que han realitzat a les escoles Granullarius i Mestres Montaña i en una exposició a la Porxada, pensada i organitzada per ells mateixos, amb l’objectiu de mostrar la feina realitzada durant el curs i conscienciar a la població sobre els problemes ambientals que suposen les tovalloletes i productes higiènics que es tiren pel vàter.
Us felicitem per la gran feina que heu fet!!

Entrades recents de l’institut