Els alumnes de 2n de batxillerat hem viatjat fins a la Vall d’Aran per portar a terme una part del projecte de geopolítica que es torna a fer per segon cop aquest curs. Ahir dilluns 4 de març vam arribar a Vielha després de 5 hores de carretera a temps per sopar i distribuir-nos en les habitacions.

Avui, en una jornada intensa, hem recorregut els escenaris d’uns fets recuperats per i per a la memòria històrica. Amb visites a Vielha i Es Bordes, on va tenir lloc l’anomenada “operación reconquista d’Espanya” per guerrillers antifranquistes exiliats al sud de França i Marignac al cantó francès, on hi ha un dels anomenats “camins de la llibertat”, hem reviscut aquells anys de lluita des de la clandestinitat de l’exili d’un grup de guerrilles, anomenats despectivament “maquis” pel règim franquista, els quals van posar en jaque durant uns mesos a la tardor del 1944 el règim de Franco.

A l’inrevés van recórrer aquests camins els que fugien de l’holocaust nazi al continent buscant una llibertat que, en molts casos, va sortir molt cara.

Entrades recents de l’institut