El passat 20 de maig de 2021, van venir a l’institut en Papalaye i la Yacine, dos components del sindicat manter de Barcelona.

Van fer un taller als i les alumnes de 4t d’ESO D sobre la situació d’arribada de les persones migrants a un nou país. Van explicar quines dificultats es troben quan arriben i quins passos han de donar per a poder treballar.

En Papalaye va explicar la seva experiència en arribar, primerament a Tenerife, i després a Granollers. En un primer moment, va anar a buscar treball per les empreses, però, com no tenia papers de forma legal, no el van agafar enlloc. Un dia, un amic seu li va proposar treballar com a manter. Una de les primeres coses que va veure va ser com altres venedors, en veure policia, marxaven corrent. Ell comenta que no entenia per què la policia el seguia, fins que li van explicar que aquell treball era il·legal. També, de la seva experiència a un CIE (Centre d’Internament d’Estrangers). Finalment, en Papalaye, va ser deportat al seu país (Senegal). Al cap de 9 anys, va tornar a Catalunya fins ara. Viu a Barcelona i participa activament amb el sindicat.  Van parlar dels diferents tipus de racisme i com la societat els ha anat adquirint. Per altra banda, la Yacine, va arribar aquí de forma legal, però es va trobar que en la seva aula quasi ningú es volia relacionar amb ella. Amb aquestes dues experiències, van fer reflexionar els i les joves que els estaven escoltant.

Finalment, van introduir la marca pròpia que han fet: “Top Manta BCN”.

Entrades recents de 4t d’eso