Aquest curs l’alumnat de 4t d’ESO ha participat en el XXVIII concurs El Gust per la Lectura amb els treballs realitzats a la matèria de llengua catalana sobre la novel·la El meu germà es diu Jessica de John Boyne, el mateix autor de El noi del pijama de ratlles.

El llibre permet reflexionar sobre diversos temes actuals i propers als adolescents, com ara la diversitat, l’assetjament escolar, la transexualitat, les relacions interfamiliars… A través de diverses activitats i dels treballs finals, els alumnes han pogut fer seus aquests temes i aprofundir en el contingut del text, a banda de desenvolupar la seva creativitat.

Finalment, al concurs es van presentar tres treballs de diversa tipologia per classe (booktràiler, il·lustració de personatges, noticiari, continuació de la història…) i un d’ells va ser seleccionat com a finalista en la modalitat E2, en què participen alumnes de 3r i 4t d’ESO i amb una temàtica vinculada als germans (un dels principals eixos del llibre). Així doncs, el passat dijous 1 de juny les alumnes Arlette Mayorgas, Míriam Estévez i Júlia Cendra de 4t d’ESO, acompanyades per la professora Olga Turroja, van assistir a l’acte d’entrega de premis del XVIII concurs El Gust per la Lectura. Allà és on van saber que havien quedat guanyadores. El jurat va dir del seu treball que “es tracta d’un bibliotràiler molt ben dissenyat pel que fa al guió i la tria d’elements representatius de l’obra. Presenta els personatges i engresca a la lectura amb una bona selecció d’escenes rellevants de la novel·la. La música és molt adient i hi ha un bon domini de la llengua”. Finalment, se’ls va fer entrega d’un diploma i d’un val de 150€ per a cadascuna per a gastar en llibres durant la Setmana del Llibre en català. Així mateix, l’institut va rebre un val de 275€ per a comprar llibres per a la biblioteca del centre.

Aquest és l’enllaç al vídeo guanyador: Una família perfecta

Felicitem les alumnes pel premi i que seguim gaudint de la lectura!

Entrades recents de l’institut