El passat divendres dia 1 d’abril de 2022 els alumnes del taller de ciències de primer d’ESO van anar a la zona de Can Cabanyes, al riu Congost per fer un estudi sobre la presència de plàstic al riu.

Aquest estudi s’emmarca en el projecte de ciència ciutadanaPescadors de plàstic”, en el qual participem des del curs passat.

Enguany ens van acompanyar els responsables del projecte de la Universitat de Vic i també persones de TV3, que n’han fet una notícia que podeu veure al TN Migdia del 25 d’abril (minut 30:56) i a l’infoK del mateix dia (minut 3:10)

Vam mostrejar un tram de 20 metres de llarg per 8 metres d’ample de la llera del riu i el resultat va ser similar al del curs passat, però vam trobar molta més quantitat de brossa a causa de la tempesta del dia anterior. El residu més abundant és el plàstic i, especialment, les tovalloletes. N’hi havia més de 30 kg! Totes aquestes tovalloletes provenien dels sobreeixidors d’aigües residuals, per tant, són de la gent que les llença al lavabo i que el sistema de depuració no és capaç de treure, especialment en moments de pluges abundants. Hem après que és molt important evitar utilitzar-les i, en cas de fer-ho, llençar-les a la brossa i mai al lavabo.

Entrades recents de 1r d’ESO