DIA 1:

Ja som a París!

Gairebé tot ha anat segons l’horari previst, els alumnes de 4t han gaudit de l’experiència de volar, amb doble intent d’aterratge inclòs. Hem tingut un vol plàcid tot i que a alguns els costava dissimular l’emoció.

El trajecte fins l’hotel ha estat llarg, però ara ja hi som. Esperem que puguin dormir, demà comença l’espectacle!

DIA 2:

Avui ha estat un dia molt i molt fred, no ha sortit el sol ni un segon i feia molta humitat. Hem sortit de l’hotel cap a les 10:30 cap a la Grande Mosquée. Com que havien de fer temps mentre arribaven els dos alumnes que viatjaven avui i la Lali, hem aprofitat per fer una passejada pels voltants: Jardin des Plantes, on molts han aprofitat una classe de TAI CHI; les Arènes de Lutèce, un amfiteatre romà; i l’edifici de l’Institut del Mon Àrab que té una façana molt particular.

Cap al migdia, han arribat l’Hugo, en Gerard i la Lali i hem dinat.

Després, hem visitat la Gran Mesquita de París i hem aprofitat per prendre un te a la menta ben calent que ens ha anat força bé.

Aquest descans ens ha donat forces per continuar la passejada cap al Panteó, el Bulevar Saint Michel i arribar a la vora del Sena. Allà hem pogut veure la catedral de Notre Dame que es començava a il·luminar. Hem fet un sopar ràpid al barri llatí i hem tornat cap a l’hotel.

 

DIA 3:

Avui, per primera vegada, ha sortit el sol i encara que ha estat a partir del migdia, ho hem agraït tots molt. També ha estat el dia que hem anat als dos instituts amb els que, fins ara, hem estat treballant a distància. Al primer, hem seguit classes durant les dues primeres hores. El segon ens ha acollit, ens han fet una visita pel centre, hem fet jocs, ens han preparat un picnic molt simpàtic i, per finalitzar, ens han organitzat un torneu esportiu on ha jugat tothom i amb el que tots han gaudit molt.

Ha estat una jornada molt divertida.

DIA 4:

Avui hem començat el dia anant a visitar la Sainte Chapelle, una església envitrallada preciosa del segle XIII, i després hem pujat caminant fins al barri de Montmartre. Allà ens hem trobat amb els companys del Collège Gisèle Halimi. Hem dinat junts el picnic que portàvem i després hem fet un joc de pistes per descobrir la zona del voltant del Sacre Coeur.

Més tard, com que avui el dia també ha sigut molt fred, hem decidit buscar recer al centre comercial Beaugrenelle on alguns han aprofitat per jugar a bitlles. Ja de tornada a l’hotel hem pogut veure la Torre Eiffel il·luminada de blau, tenim moltes ganes de pujar-hi demà!

Hem acabat el dia sopant pizzes a l’hotel.

DIA 5:

Avui dijous hem anat a l’institut de Le Bourget, on hem estat treballant amb companys d’allà. Han preparat uns jocs de coneixença que ens han servit per practicar el nostre francès alhora que hem pogut ajudar els companys aprenents de castellà.

Després hem agafat el transport públic, que ja quasi tenim dominat del tot, i hem anat fins al centre de París. Allà hem començat les visites turístiques a les Catacumbes, un cementiri subterrani de la ciutat. A continuació hem passejat fins al Champ de Mars, on hem dinat.

Després d’una estona lliure, per fi ha sortit el sol i els núvols han escampat i hem pogut veure el perfil sencer de la Torre Eiffel. Hi hem pujat juntament amb els companys de 3r d’ESO.

Per acabar el dia hem tornat a sopar a l’hotel. Estem cansats però amb ganes de seguir coneixent la ciutat i aprofitar els últims dies!

Entrades recents de l’institut