Aquest 16 de juny s’ha celebrat l’entrega de premis de la XXVI edició del concurs “El Gust per la Lectura”, en el qual han participat un gran nombre d’escoles de Catalunya. Des del Celestí Bellera es va presentar un vídeo per a la categoria “Llegim Ciència”, i podem anunciar que el grup de la Míriam Vico, l’Ainoa Méndez, l’Iria Villena i la Nerea Carmona, alumnes de 4t d’ESO, han estat guanyadores del concurs amb el seu vídeo anomenat “Última Hora! Fi De La Verola”. Segons el jurat del concurs, s’ha valorat especialment l’originalitat de la proposta.

El treball consistia a realitzar un vídeo a escollir entre un booktràiler, la representació d’algunes escenes significatives o bé un reportatge televisiu o telenotícies sobre el llibre que hem llegit a classe de català, L’Expedició del Doctor Balmis de María Solar. Amb tot el grup vam decidir que volíem presentar un treball audiovisual similar a un programa de notícies que tothom pot veure des de casa seva, combinant així el moment històric del llibre amb el nostre actual. A més, hi havíem d’incloure informació que aprofundís en un model científic.

D’aquesta manera, ens vam posar mans a l’obra i, amb les nostres capacitats escèniques, vam plasmar en vídeo les nostres idees. Ens vam trobar amb diverses dificultats a l’hora de gravar, com els factors externs dels escenaris utilitzats o la meteorologia, però finalment ens en vam ensortir i vam obtenir el resultat que ara s’ha proclamat guanyador.

Estem molt sorpreses amb el resultat del concurs. Tot i que per presentar el vídeo vam haver d’afanyar-nos, creiem que ha valgut la pena fer l’esforç.

Míriam, Iria, Ainoa i Nerea

Entrades recents de Batxillerat